Dziś zapraszam Was na szybki deser, który sprawdzi się doskonale również w formie drugiego śniadania. Studencki pomarańczowy pudding chia, to lekkość połączona z moimi ulubionym pomarańczowym smakiem i chrupką mieszanką: orzechów, migdałów, rodzynek i chipsów bananowych. Pamiętam jak tą mieszankę faktycznie jadłam ze znajomymi ze studiów. Idealna podczas wesołych rozmów, jak i na nerwy przed kolokwium. Takie pyszne chrupanie 😉 A jeśli i Wy lubicie tak pochrupać, to polecam Wam zajrzeć do Targroch, gdzie znajdziecie szeroką ofertę orzechów, ziaren, pestek i bakalii. A teraz zapraszam Was na mój szybki studencki pomarańczowy pudding chia. W prostocie tkwi siła i… smak 😉
Składniki:
- 3 czubate łyżki jogurtu naturalnego (zimnego)
- sok z 1/2 pomarańczy + 1 plaster pomarańczy
- 3 łyżki nasion chia Targroch
- mieszanka studencka Targroch
- kilka listków świeżej mięty
Przygotowanie:
Do miseczki wyciskamy sok z 1/2 pomarańczy (średniej wielkości), następnie mieszamy do szybko z 3 czubatymi łyżkami jogurtu naturalnego, kolejno dodajemy nasiona chia i znów mieszamy. Wstawiamy nasz pudding do lodówki na 15 minut (można na dłużej lub w wersji szybkiej pominąć – ale jogurt powinien być w tym przypadku naprawdę zimny). Przekładamy do pucharka, na wierzch wykładamy mieszankę studencką. Podajemy z listkami mięty i plastrem pomarańczy. Jemy warstwami lub wymieszany (dowolnie).
Smacznego
Po prostu uwielbiam takie desery 🙂
Ja również 😀
ależ smakowicie:)
Dziękuję 😀