Studencki pomarańczowy pudding chia

Studencki pomarańczowy pudding chia (2)

Studencki pomarańczowy pudding chia (1)Dziś zapraszam Was na szybki deser, który sprawdzi się doskonale również w formie drugiego śniadania. Studencki pomarańczowy pudding chia, to lekkość połączona z moimi ulubionym pomarańczowym smakiem i chrupką mieszanką: orzechów, migdałów, rodzynek i chipsów bananowych. Pamiętam jak tą mieszankę faktycznie jadłam ze znajomymi ze studiów. Idealna podczas wesołych rozmów, jak i na nerwy przed kolokwium. Takie pyszne chrupanie 😉 A jeśli i Wy lubicie tak pochrupać, to polecam Wam zajrzeć do Targroch, gdzie znajdziecie szeroką ofertę orzechów, ziaren, pestek i bakalii. A teraz zapraszam Was na mój szybki studencki pomarańczowy pudding chia. W prostocie tkwi siła i… smak 😉

Studencki pomarańczowy pudding chia (4) Studencki pomarańczowy pudding chia (3)

Składniki:

Przygotowanie:

Do miseczki wyciskamy sok z 1/2 pomarańczy (średniej wielkości), następnie mieszamy do szybko z 3 czubatymi łyżkami jogurtu naturalnego, kolejno dodajemy nasiona chia i znów mieszamy. Wstawiamy nasz pudding do lodówki na 15 minut (można na dłużej lub w wersji szybkiej pominąć – ale jogurt powinien być w tym przypadku naprawdę zimny). Przekładamy do pucharka, na wierzch wykładamy mieszankę studencką. Podajemy z listkami mięty i plastrem pomarańczy. Jemy warstwami lub wymieszany (dowolnie).

Studencki pomarańczowy pudding chia (2)

Smacznego

Print Friendly, PDF & Email

4 comments

Skomentuj Marzena Anuluj pisanie odpowiedzi