Prosta surówka z kapusty pekińskiej Nie wiem jak Wy, ale ja nie wyobrażam sobie drugiego dania bez surówki. Przeważnie przygotowuje ich kilka. Dziś polecam Wam prostą surówkę z kapusty pekińskiej. Kilka chwil i gotowa. Surówkę najlepiej przygotować wcześniej, aby smaki się ładnie przegryzły. Taka surówka z kapusty pekińskiej najlepiej smakuje w towarzystwie sosów mięsnych. A co zrobić z resztą kapusty? Ja tu polecam Wam gołąbki z kapustą pekińską (klik) lub kotlety z kapustą pekińską i ryżem (klik).
Składniki:
- pół kapusty pekińskiej
- 1 jabłko
- około 2 cm pora
- 1 marchewka
- 1 pełna łyżka jogurtu naturalnego
- 2 łyżki majonezu
- świeżo mielony czarny pieprz i sól do smaku
- szczypta słodkiej czerwonej papryki do smaku
Przygotowanie:
Surówkę warto przygotować wcześniej, aby smaki mogły się przegryźć.
Kapustę szatkujemy. Jabłko obieramy i trzemy na tarce na dużych oczkach. Dodajemy posiekany por, startą na małych oczkach marchewkę, majonez, jogurt i doprawiamy całość przyprawami. Mieszamy składniki, próbujemy i opcjonalnie doprawiamy do smaku.
Smacznego
Szukając dobrych przypraw zajrzyjcie do Skworcu. Jakość i niska cena!