Szybkie mięsne przekąski

Przekąski z mięsa są niezwykle popularną grupą wszelkiego rodzaju wyrobów garmażeryjnych. Zazwyczaj serwowane są one na zimno w rożnych postaciach.

Usługi cateringowe- rozwiązanie dla zabieganych

Jeżeli korzystamy z obsługi przyjęcia przez zewnętrzne firmy, powinniśmy zwrócić szczególna uwagę na to jakiego rodzaju menu nam proponują. Wszelkiego rodzaju usługi cateringowe i obsługa gastronomiczna przyjęć okolicznościowych to bardzo wygodne rozwiązanie, dzięki któremu gospodarze przyjęcia będą mogli skupić się na gościach, a nie na gotowaniu. Usługi cateringowe rosną w siłę, dzięki czemu już teraz dostępne są w większości miast mówi czołowy dostawca usług cateringowych z Niewieścina niedaleko Bydgoszczy Pychota Garmażerka.

Wyroby garmażeryjne sposobem na udane przyjęcie

Dla większości gości, suto zastawione stoły są wyznacznikiem udanego przyjęcia. I choć nie każdy jest fanem sałatek, to dania z mięsem w różnej postaci, zazwyczaj najszybciej znikają ze stołów. Najczęściej serwowane przekąski mięsne to wędliny, salcesony czy boczek. Na stołach pojawiają się też kabanosy czy gotowana szynka. Przystrojone warzywnymi elementami nie tylko pięknie wyglądają, ale są też smaczne. Jak urozmaicić standardowe menu na przyjęciach? Warto przygotować lub zamówić coś innego, np. szparagi zawijane w szynkę lub rulony z szynki z pastą jajeczną.

Szparagi zawijane w szynkę

Składniki:

  • szparagi konserwowe
  • szynka konserwowa
  • majonez (według preferencji smakowych)
  • świeży szczypiorek

Przygotowanie:

1. Każdy plaster szynki należny posmarować majonezem, a następnie ułożyć na nim po np. 2 marynowane szparagi.

2. Całość zwinąć w rulon i zawiązać szczypiorkiem, by rulon się nie rozkręcił. Można też posypać szynkę posiekanym szczypiorkiem.

Rulony z szynki z pastą jajeczną

Składniki:

  • 10 plastrów szynki
  • 4 ogórki konserwowe
  • 3 jajka ugotowane na twardo
  • Pęczek świeżego szczypiorku
  • 3 łyżki majonezu (według preferencji smakowych)
  • Przyprawy: sól, pieprz

Przygotowanie:

  1. Jajka ugotowane na twardo wraz z ogórkami konserwowymi należy pokroić w drobną kostkę. Tak przygotowane miesza się z naszym ulubionym majonezem i drobno posiekanym szczypiorkiem.

  2. Pastę jajeczną doprawiamy do smaku solą i pieprzem.

  3. Na każdy plaster szynki należy położyć pastę jajeczną, a dalej zawinąć ją w rulon.

W celu zabezpieczenia przed rozwinięciem rulonu, można go dodatkowo przewiązać szczypiorkiem.

Świetnym rozwiązaniem na przyjęcia jest też serwowanie np. schabu pieczonego w plasterkach na zimno (pieczonego np. z nadzieniem ze śliwek suszonych), który doskonale będzie smakował z innymi dodatkami garmażeryjnymi typu sałatki, sosy.

Print Friendly, PDF & Email

Dodaj komentarz