Dziś zapraszam Was na podchmielony sylwestrowy deser brzoskwiniowy. Szybki w przygotowaniu, pyszny deser, po który możemy sięgnąć właściwie w każdy wolny dzień. Słodycz brzoskwini, chrupkość mieszanki studenckiej, wisienki z procentami i gałka lodów. Kilka prostych składników, a jaki pyszny efekt. Spróbujcie i Wy.
Szczęśliwego Nowego Roku moi drodzy 🙂
Składniki:
- 4 połówki brzoskwiń z lekkiego syropu
- 1/2 opakowania mieszanki studenckiej – MIX studencki QUICK SNACK Moreso
- 1 łyżka podchmielonych wisienek i 2 łyżki alkoholu, w którym były wisienki*
- 1 czubata łyżka masła
- 2 łyżki cukru
- 2 gałki lodów – u mnie wiśniowe
* użyłam takich jak w tym przepisie (klik); można też użyć wiśni z domowej nalewki
Przygotowanie:
Na patelni rozpuszczamy masło, dodajemy cukier. Gdy zacznie się ładnie rozpuszczać dodajemy połówki brzoskwiń. Chwilkę tak smażymy na małym ogniu, po czym dodajemy nasze wisienki i alkohol w którym były wisienki. Po chwili dorzucamy jeszcze mieszankę studencką. Całość zostawiamy na małym ogniu, aż nasz płyn lekko się zredukuje.
Deser przekładamy do pucharków, podajemy ciepły np. z gałką lodów.
Smacznego
Zachęcam Was do odwiedzin oficjalnej strony marki Moreso www.moreso.pl , jak i fanpaga na Facebook, na którym pojawi się lista sklepów, gdzie możecie kupić przekąski.
Fajny deserek 🙂
Dziękuję 🙂