Już nie raz Wam pisałam, że uwielbiam pasty kanapkowe. Tak proste, tak pyszne i tak wspaniale urozmaicają kanapki. Dziś polecam Wam kolejną szybką pastę. Tym razem zapraszam na czosnkową pastę kanapkową z ogórkiem. Prostota i smak. Kto się skusi? 🙂
Składniki:
- 2 jajka M
- 1 i 1/2 łyżki sosu czosnkowego (u mnie bezglutenowy BIO z eSłoneczko)
- 1 mniejszy ogórek kwaszony
- sól ziołowa do smaku
- pieprz czarny mielony do smaku
Przygotowanie:
Jajka gotujemy na twardo. Obieramy i kroimy w kostkę (używam sitka do jajek). Do miseczki z jajkami dodajemy 1 i 1/2 łyżki sosu czosnkowego (płaskiej), pokrojonego w kostkę ogórka kwaszonego. Całość doprawiamy do smaku solą ziołową i czarnym zmielonym pieprzem. Mieszamy, próbujemy.
Podajemy z ulubionym pieczywem.
Smacznego
Bardzo smacznie wygląda 🙂
Dziękuję 🙂
Lubię czosnek i pasta już mi smakuje 🙂
🙂
bardzo lubie takie pasty, Twoja wygląda smakowicie 🙂
Dziękuję 😀 i polecam 🙂