Czosnkowa pasta kanapkowa z ogórkiem

Czosnkowa pasta kanapkowa z ogórkiemJuż nie raz Wam pisałam, że uwielbiam pasty kanapkowe. Tak proste, tak pyszne i tak wspaniale urozmaicają kanapki. Dziś polecam Wam kolejną szybką pastę. Tym razem zapraszam na czosnkową pastę kanapkową z ogórkiem. Prostota i smak. Kto się skusi? 🙂

Składniki:

  • 2 jajka M
  • 1 i 1/2 łyżki sosu czosnkowego (u mnie bezglutenowy BIO z eSłoneczko)
  • 1 mniejszy ogórek kwaszony
  • sól ziołowa do smaku
  • pieprz czarny mielony do smaku

Przygotowanie:

Jajka gotujemy na twardo. Obieramy i kroimy w kostkę (używam sitka do jajek). Do miseczki z jajkami dodajemy 1 i 1/2 łyżki sosu czosnkowego (płaskiej), pokrojonego w kostkę ogórka kwaszonego. Całość doprawiamy do smaku solą ziołową i czarnym zmielonym pieprzem. Mieszamy, próbujemy.

Podajemy z ulubionym pieczywem.

Smacznego

 

 

Print Friendly, PDF & Email

6 comments

Skomentuj Magdalena Anuluj pisanie odpowiedzi