Surówka z młodej kapusty z koperkiem i jabłkiem
Dziś mam dla Was przepis na kolejną prostą i szybką surówkę do obiadu. Pyszna surówka z młodej kapusty z koperkiem i jabłkiem, to idealny dodatek do drugiego dania. Najlepiej smakuje w towarzystwie mięsnych sosów i ziemniaków. Ja często ją przygotowuję, gdy zostanie mi kawałek młodej kapusty z innego dania. Nic się nie marnuje 😉
Składniki:
- kawałek młodej kapusty (około 1/3 małej główki)
- 1 jabłko
- 1 łyżka majonezu
- 3 łyżki naturalnego jogurtu
- kilka kropli soku z cytryny
- sól
- czarny mielony pieprz
- szczypta granulowanego czosnku
- mała szczypta majeranku
- łyżka posiekanego koperku
Przygotowanie:
Kapustę drobno szatkujemy. Przekładamy do miski.
Dodajemy posiekany koperek, jogurt, majonez, starte na tarce jabłko i kilka kropki soku z cytryny (najpierw warto dać mniej).
Doprawiamy wszystko do smaku i mieszamy składniki.
Próbujemy i opcjonalnie doprawiamy lub/i dodajemy więcej soku z cytryny.
Smacznego
*po doskonałe przyprawy warto udać się na stronę Skworcu
Zrobiłam dobra jest