Surówka z młodej kapusty z jogurtem

Surówka z młodej kapusty z jogurtem

Dziś mam dla Was przepis na kolejną prostą i szybką surówkę do obiadu. Pyszna surówka z młodej kapusty z koperkiem i jabłkiem, to idealny dodatek do drugiego dania. Najlepiej smakuje w towarzystwie mięsnych sosów i ziemniaków. Ja często ją przygotowuję, gdy zostanie mi kawałek młodej kapusty z innego dania. Nic się nie marnuje 😉

Składniki:

Przygotowanie:

Kapustę drobno szatkujemy. Przekładamy do miski.

Dodajemy posiekany koperek, jogurt, majonez, starte na tarce jabłko i kilka kropki soku z cytryny (najpierw warto dać mniej).

Doprawiamy wszystko do smaku i mieszamy składniki.

Próbujemy i opcjonalnie doprawiamy lub/i dodajemy więcej soku z cytryny.

Smacznego

*po doskonałe przyprawy warto udać się na stronę Skworcu

Print Friendly, PDF & Email

One comment

Dodaj komentarz