Jeżynowa owsianka z musli

Jeżynowa owsianka z musliDziś polecam Wam na śniadanie jeżynową owsiankę z musli. Prosty i pyszny, a do tego zdrowy przepis na początek dnia. Dostałam całe pudełko pysznych i świeżych, a co najważniejsze zdrowych jeżyn. Zestawiłam je z moją ulubioną owsianką i… połączenie smaków wyszło na prawdę wyborne. Spróbujcie, polecam. Taki pucharek, to idealny początek dnia. Choć przyznam szczerze, że lubię czasem zjeść owsiankę także na kolację.

Składniki:

  • 4 łyżki świeżych jeżyn
  • 1 szklanka mleka
  • 6 łyżek płatków owsianych błyskawicznych*
  • 1 łyżka musli – u mnie chrupiące musli z bananami i kawałkami czekolady
  • opcjonalnie 1 łyżeczka miodu

* owsianka jest dość gęsta, można zmniejszyć ilość płatków według własnych potrzeb

Przygotowanie:

Szklankę mleka gotujemy w garnuszku z grubszym dnem, dodajemy płatki owsiane. Gotujemy na małym ogniu mieszając, aż do uzyskania odpowiedniej konsystencji.

Jeśli lubimy słodszą owsiankę możemy dodać do mleka 1 łyżeczkę miodu.

Na dno pucharka układamy 3 łyżki jeżyn. Następnie łyżką wykładamy naszą owsiankę. Na wierzch wysypujemy łyżkę musli. Na koniec znów układamy jeżyny.

Podajemy od razu.

Prosto, smacznie i pożywnie.

Smacznego

Print Friendly

Dodaj komentarz


*