Imprezowe ptysie z pastą rybną – szybka przekąska

Imprezowe ptysie z pastą rybną – szybka przekąska Dziś mam dla Was przepis na kolejną pyszną imprezową przekąskę. Ptysie nadziewane pastą rybną.  Ja wykorzystuję do tego gotowe ptysie Brześć. Dzięki temu całość można przygotować dosłownie w kilka minut. Takie imprezowe ptysie z pastą rybną znikają u mnie bardzo szybko. Polecam je i Wam, spróbujcie.

Składniki:

  • około 300 g wędzonej ryby – pstrąga lub makreli
  • 2 jajka ugotowane na twardo
  • 2 ogórki kiszone
  • 2 łyżki majonezu
  • 1 łyżka naturalnego jogurtu
  • pieprz i sól do smaku
  • gotowe ptysie Brześć

Przygotowanie:

Kawałki ryby przekładamy do miski, sprawdzając czy nie ma ości. Rozdrabniamy widelcem. Następnie dodajemy pokrojone w kostkę jajka, drobno pokrojone ogórki kiszone, majonez i jogurt. Doprawiamy całość czarnym mielonym pieprzem (spora szczypta) i solą (niewielka ilość). Mieszamy składniki, próbujemy i opcjonalnie doprawiamy do smaku.

Ptysie kroimy na pół. Na spód nakładamy pastę rybną, przykrywamy drugą połową ptysia. Tak przygotowane ptysie układamy na talerzu. Zdobimy listkami bazylii lub szczypiorkiem i podajemy.

Smacznego

 

 

Print Friendly, PDF & Email

Dodaj komentarz