Domowy owocowo-daktylowy jogurt z ekspandowanymi zbożami

Domowy owocowo-daktylowy jogurt z ekspandowanymi zbożami (1)Dziś zapraszam Was na drugie śniadanie pełne zdrowia. Domowy owocowo-daktylowy jogurt z ekspandowanymi zbożami. Z każdą łyżeczką chce się więcej. Lekko, pysznie i zdrowo. Do przygotowania mojego pucharka użyłam domowego jogurtu naturalnego, który możecie przygotować dosłownie w kilka chwil. Jak? O tym pisałam Wam tutaj (klik) Polecam też zajrzeć na stronę http://sklep.jogurt-domowy.pl/A całość zwieńczył wspaniały mix zbóż ekspandowanych jęczmień i jagły od Cenos. Coś wspaniałego. Polecam spróbować. Jak zawsze przygotowanie zajmie Wam dosłownie kilka chwil.

Domowy owocowo-daktylowy jogurt z ekspandowanymi zbożami (2)

Składniki:

  • 1 nektarynka
  • 2 świeże daktyle
  • 3/4 szklanki domowego jogurtu naturalnego – jak zrobić przeczytacie tutaj (klik)
  • mix zbóż ekspandowanych jęczmień i jagły od Cenos

Przygotowanie:

Do misy blendera przelewamy 3/4 szklanki domowego naturalnego jogurtu. Dodajemy pokrojoną (pozbawioną pestki) nektarynkę i 2 świeże daktyle (również bez pestek). Całość blendujemy do uzyskania pożądanej konsystencji.

Nasz owocowo-daktylowy jogurt przelewamy do pucharka, a na wierzch wysypujemy mix zbóż ekspandowanych jęczmień i jagły.

Podajemy od razu.

Smacznego

Print Friendly

Dodaj komentarz


*