Dziś zapraszam Was na drugie śniadanie pełne zdrowia. Domowy owocowo-daktylowy jogurt z ekspandowanymi zbożami. Z każdą łyżeczką chce się więcej. Lekko, pysznie i zdrowo. Do przygotowania mojego pucharka użyłam domowego jogurtu naturalnego, który możecie przygotować dosłownie w kilka chwil. Jak? O tym pisałam Wam tutaj (klik) Polecam też zajrzeć na stronę http://sklep.jogurt-domowy.pl/A całość zwieńczył wspaniały mix zbóż ekspandowanych jęczmień i jagły od Cenos. Coś wspaniałego. Polecam spróbować. Jak zawsze przygotowanie zajmie Wam dosłownie kilka chwil.
Składniki:
- 1 nektarynka
- 2 świeże daktyle
- 3/4 szklanki domowego jogurtu naturalnego – jak zrobić przeczytacie tutaj (klik)
- mix zbóż ekspandowanych jęczmień i jagły od Cenos
Przygotowanie:
Do misy blendera przelewamy 3/4 szklanki domowego naturalnego jogurtu. Dodajemy pokrojoną (pozbawioną pestki) nektarynkę i 2 świeże daktyle (również bez pestek). Całość blendujemy do uzyskania pożądanej konsystencji.
Nasz owocowo-daktylowy jogurt przelewamy do pucharka, a na wierzch wysypujemy mix zbóż ekspandowanych jęczmień i jagły.
Podajemy od razu.
Smacznego