Tortille z warzywną sałatką – idealne na drugie śniadanie

Tortilla z warzywami

Tortille z warzywną sałatką – idealne na drugie śniadanie

Dziś zostawiam Wam przepis na jedno z moich ulubionych drugich śniadań. Tortille napełnione po brzegi warzywną sałatką. Szybkie, proste w przygotowaniu i zdrowe. Oczywiście śmiało możecie dodawać różne warzywa. U mnie dziś takie proste zestawienie sałaty, papryki, ogórków i kiełków. W prostocie siła ?Tortille z warzywami

Składniki:

  • 2 tortille
  • 3 garście mieszanki sałat (u mnie z marchewką)
  • 2 ogórki kiszone
  • 2 pełne łyżki kiełków brokuła
  • 1 pełna łyżka posiekanego szczypiorku
  • 1 czerwona papryka
  • 1-1,5 łyżki wegańskiego majonezu sałatkowego
  • do smaku: sól, czarny mielone pieprz i granulowany czosnek

Przygotowanie:

Do miski przekładamy mieszankę sałat, dodajemy kiełki, posiekany szczypiorek, pokrojoną w kostkę paprykę, pokrojone ogórki i majonez (najpierw 1 łyżka).

Doprawiamy wszystko solą, pieprzem i małą szczyptą granulowanego czosnku. Mieszamy. Próbujemy i opcjonalnie doprawiamy/dodajemy majonezu.

Tortille krótko podgrzewamy na suchej patelni (można pominąć).

Sałatkę nakładamy na tortille, zwijamy w rulon. Każdą tortillę kroimy na pół.

Podajemy posypane kiełkami brokuła.

Jeśli chcecie wziąć tortille ze sobą np. do pracy lub szkoły, to złóżcie placki w inny sposób, tak by farsz podczas transportu wam nie wypadł.

Smacznego

Print Friendly, PDF & Email

Dodaj komentarz