Surówka z kiszonej kapusty z jabłkiem i cebulą Prosta, pyszna surówka, która idealnie pasuje do drugiego dania. Nam najbardziej smakuje ze smażoną rybą np. tą w kukurydzianej panierce. Prosta, szybka, zdrowa surówka z kiszonej kapusty z jabłkiem i cebulą. Polecam 🙂
Składniki:
- 500 g kiszonej kapusty
- 1 marchewka
- 1 jabłko
- 1 cebula
- sól i pieprz do smaku
- olej rzepakowy – u mnie Woj-len
- opcjonalnie szczypta cukru
Przygotowanie:
Kapustę przepłukujemy i kroimy. Do kapusty dodajemy startą na dużych oczkach marchewkę, obrane i starte jabłko i drobno pokrojoną cebulę. Doprawiamy do smaku solą i pieprzem i powoli (cienkim strumieniem dolewamy olej – u mnie około 2 łyżki). Mieszamy, próbujemy. Opcjonalnie doprawiamy, dolewamy oleju. Jeśli lubicie możecie dodać do smaku szczyptę cukru.
Smacznego