Szybki pomysł na obiad
Spaghetti z tuńczykiem i czerwonym pesto Szukacie szybkiego przepisu na obiad? Lubicie dania na bazie makaronu? Jeśli tak, to polecam Wam pyszne spaghetti z tuńczykiem i czerwonym pesto. Moja rodzina była zachwycona. Tak prosto i tak smacznie 🙂 Kilka składników, chwila przygotowań i pyszny obiad gotowy. Jak zawsze powtarzam – w prostocie siła 😉 To kto się skusi na takie pyszne spaghetti z tuńczykiem i czerwonym pesto? 😉
P.s. Jeśli szukacie innych przepisów na obiad z makaronem spaghetti, to zajrzycie tutaj (klik)
Grøn Balance – oryginalna duńska receptura
Do przygotowania spaghetti użyłam pysznych, ekologicznych produktów Gron Balance Gron Balance to bogaty wybór produktów dla świadomych konsumentów, którzy poszukują ekologicznych oraz bezpiecznych produktów o przemyślanym składzie i wysokiej jakości. Wszystkie produkty z serii Gron Balance są tworzone z szacunku i troski – i wyselekcjonowane tak, aby dbać o zdrowie i wartości w bliskim nam otoczeniu. Dla zapewnienia najwyższej jakości, produkty powstają we współpracy z Duńskim Stowarzyszeniem Astmatyków i Alergików. W ofercie Gron Balance znajdziecie nie tylko doskonałe produkty spożywcze, ale też środki czystości, kosmetyki i środki higieny dla dzieci i dorosłych. Więcej szczegółów na temat marki znajdziecie na stronie Grøn Balance i fanpage Grøn Balance – oryginalna duńska receptura
Składniki:
- 120 g tuńczyka ze słoika lub puszki (dobrej jakości!) /waga po odsączeniu z oleju lub sosu własnego
- 2 pełne łyżki czerwonego pesto z orzechami nerkowca BIO Gron Balance
- 1/4 czerwonej papryki
- 2 łyżki posiekanej zielonej pietruszki
- około 1 łyżki oleju
- 1 mała cebula lub 2 łyżki suszonych płatków cebuli
- pieprz do smaku
- pół opakowania ekologicznego makaronu spaghetti Gron Balance
- do podania (opcjonalnie): małe pomidorki, listki bazylii
Przygotowanie:
Makaron gotujemy zgodnie z instrukcją na opakowaniu.
W miseczce mieszamy 1 łyżkę posiekanej zielonej pietruszki, 2 łyżki czerwonego pesto i pokrojoną czerwoną paprykę.
Na oleju szklimy drobno pokrojoną cebulę. Jeśli używamy suszonej pomijamy ten etap i dodajemy ją razem z tuńczykiem.
Dodajemy składniki z miski i rozdrobnionego tuńczyka. Dosłownie chwilę smażymy, mieszając. I stopniowo dodajemy ugotowany makaron, mieszając.
Na koniec posypujemy wszystko łyżką posiekanej zielonej pietruszki, mieszamy i podajemy nasz makaron w towarzystwie pokrojonych małych pomidorków i listków bazylii.
Smacznego