Nadziewane tortille a la tost z sosem czosnkowym

Nadziewane tortille a la tost z sosem czosnkowym Lubicie proste i szybkie dania? My uwielbiamy. Dziś przygotowałam dla siebie i męża szybkie nadziewane tortille a la tost. Tortille nadziałam sałatą, kukurydzą, papryką i pysznym mięsiwem pieczonym. Do tego ketchup i szybki domowy sos czosnkowy. Mąż był zachwycony 😉 Prosto i smacznie. Czasem naprawdę nie trzeba nic więcej 😉 Zgodzicie się?

Składniki:

  • 4 tortille
  • gruby plaster Mięsiwa Pieczonego z Kurnej Półki Cedrob
  • kilka liści sałaty lodowej
  • 1/2 czerwonej papryki
  • 1/3 puszki kukurydzy
  • po 2 pełne łyżki startego żółtego sera na tortille

Na szybki sos czosnkowy:

  • 1 ząbek czosnku
  • 1 pełna łyżka majonezu
  • 3 łyżki naturalnego jogurtu
  • sól i pieprz do smaku

Przygotowanie:

Sałatę rwiemy na małe kawałki, przekładamy do miski. Dodajemy kukurydzę, drobno pokrojoną czerwoną paprykę i pokrojone w drobną kostkę mięsiwo. Mieszamy składniki.

Rozkładamy na płasko tortille, a następnie nacinamy każdą tortillę od środka do zewnętrznej krawędzi. Każdą tortille posypujemy startym żółtym serem i farszem z miski. Składamy tortille od wycięcia zgodnie ze wskazówkami zegara (robiąc takie nakładające się na siebie części).

Każdą tortille zapiekamy w opiekaczu.

Podajemy z ketchupem i szybkim sosem czosnkowym.

Szybki sos czosnkowy: Do miseczki ścieramy czosnek, dodajemy jogurt, majonez i doprawiamy wszystko solą i pieprzem. Mieszamy.

Smacznego

 

 

Print Friendly, PDF & Email

Dodaj komentarz