Przepis na gofry – szybko i pysznie
Lubicie gofry? Moja rodzina uwielbia. Ja też jakoś nie mogę się im oprzeć ? Pyszne domowe, chrupiące gofry z ulubionymi dodatkami, do tego szklanka dobrego soku i nic nam już więcej nie trzeba. Takie domowe chrupiące gofry zrobicie dosłownie w kilka chwil. Przepis jest naprawdę prosty i śmiało każdy sobie z nim poradzi ? A co do soku…
Jeśli lubicie dobre soki i szukacie miejsca, gdzie możecie zamówić naturalne soki bez zbędnych dodatków, to zajrzyjcie do Polskie Pomidory, które możecie tam kupić są tłoczone na zimno NFC. To soki tłoczone bezpośrednio z owoców i warzyw. Tu nie ma koncentratu czy niechcianego cukru. 100% soku bez dodatku wody i cukru. Pyszne i zdrowe. Do wybory macie różne smaki. Na pewno każdy znajdzie coś dla siebie ?
Domowe gofry – jak zrobić?
Składniki:
- 2 szklanki mąki pszennej
- 2 szklanki mleka
- 1/3 szklanki oleju
- 2 jajka M
- 1 łyżeczka proszku do pieczenia
- 3 łyżeczki cukru waniliowego z prawdziwą wanilią
- ulubione dodatki np. truskawki, bita śmietana, domowa konfitura
Przygotowanie:
Rozgrzewamy gofrownicę. Smarujemy płyty grzewcze delikatnie olejem przed pierwszą partią gofrów.
W jednej misce ubijamy białka. W drugiej miksujemy żółtka z mlekiem, olejem, cukrem, mąką i proszkiem do pieczenia. Następnie do naszych zmiksowanych składników dodajemy ubite białka i mieszamy je delikatnie z ciastem.
Wlewamy porcje masy do dobrze rozgrzanej gofrownicy. Pieczemy aż gofry będą ładnie rumiane. Studzimy na kratce.
Podajemy z ulubionymi dodatkami.
Rada: Jeśli macie słabą gofrownicę należy ją zawsze dobrze rozgrzać przed każdą partią gofrów.
Smacznego
Post we współpracy z Polskie Pomidory