Przepis na gofry – szybko i pysznie

Gofry z bitą śmietaną i truskawkami

Gofry

Przepis na gofry – szybko i pysznie

Lubicie gofry? Moja rodzina uwielbia. Ja też jakoś nie mogę się im oprzeć ? Pyszne domowe, chrupiące gofry z ulubionymi dodatkami, do tego szklanka dobrego soku i nic nam już więcej nie trzeba. Takie domowe chrupiące gofry zrobicie dosłownie w kilka chwil. Przepis jest naprawdę prosty i śmiało każdy sobie z nim poradzi ? A co do soku…

Jeśli lubicie dobre soki i szukacie miejsca, gdzie możecie zamówić naturalne soki bez zbędnych dodatków, to zajrzyjcie do Polskie Pomidory, które możecie tam kupić są tłoczone na zimno NFC. To soki tłoczone bezpośrednio z owoców i warzyw. Tu nie ma koncentratu czy  niechcianego cukru. 100% soku bez dodatku wody i cukru. Pyszne i zdrowe. Do wybory macie różne smaki. Na pewno każdy znajdzie coś dla siebie ?

sok Polskie Pomidory

Domowe gofry – jak zrobić?

Domowe gofry i sok

Składniki:

  • 2 szklanki mąki pszennej
  • 2 szklanki mleka
  • 1/3 szklanki oleju
  • 2 jajka M
  • 1 łyżeczka proszku do pieczenia
  • 3 łyżeczki cukru waniliowego z prawdziwą wanilią
  • ulubione dodatki np. truskawki, bita śmietana, domowa konfitura

Przygotowanie:

Rozgrzewamy gofrownicę. Smarujemy płyty grzewcze delikatnie olejem przed pierwszą partią gofrów.

W jednej misce ubijamy białka. W drugiej miksujemy żółtka z mlekiem, olejem, cukrem, mąką i proszkiem do pieczenia. Następnie do naszych zmiksowanych składników dodajemy ubite białka i mieszamy je delikatnie z ciastem.

Wlewamy porcje masy do dobrze rozgrzanej gofrownicy. Pieczemy aż gofry będą ładnie rumiane. Studzimy na kratce.

Podajemy z ulubionymi dodatkami.

Rada: Jeśli macie słabą gofrownicę należy ją zawsze dobrze rozgrzać przed każdą partią gofrów.

Smacznego

Post we współpracy z Polskie Pomidory

Print Friendly, PDF & Email

Dodaj komentarz