Pomidory z mozzarellą i olejem czosnkowym. Dziś polecam Wam moją wersję popularnej sałatki caprese. W oryginale podajemy ją ze świeżymi listkami bazylii i dobrej jakości oliwą. Ja polecam Wam wersję czosnkową. Olej słonecznikowy o smaku czosnku wspaniale komponuje się z plastrami mozzarelli i pomidora. Całość jest pyszna i naprawdę wyrazista w smaku, a do tego niezwykle szybka do wykonania. Spróbujcie.
Składniki:
- 1 pomidor
- 1 kulka mozzarelli 125 g
- czarny mielony pieprz do smaku
- sól do smaku
- do podania BIO olej słonecznikowy o smaku czosnku SemCo
Przygotowanie:
Pomidora i mozzarellę kroimy w grubsze plastry. Układamy naprzemiennie na talerzyku. Doprawiamy po wierzchu świeżo mielonym pieprzem i solą. Polewamy delikatnie olejem słonecznikowym o smaku czosnku. Podajemy od razu.
Smacznego
Prosto i smacznie.
😀
Uwielbiam takie połączenie smaków 🙂
😀
Proste, a jakie pyszne 🙂
😀