Pomidory z mozzarellą i olejem czosnkowym

Pomidory z mozzarellą i olejem czosnkowym. Dziś polecam Wam moją wersję popularnej sałatki caprese. W oryginale podajemy ją ze świeżymi listkami bazylii i dobrej jakości oliwą. Ja polecam Wam wersję czosnkową. Olej słonecznikowy o smaku czosnku wspaniale komponuje się z plastrami mozzarelli i pomidora. Całość jest pyszna i naprawdę wyrazista w smaku, a do tego niezwykle szybka do wykonania. Spróbujcie.

Składniki:

  • 1 pomidor
  • 1 kulka mozzarelli 125 g
  • czarny mielony pieprz do smaku
  • sól do smaku
  • do podania BIO olej słonecznikowy o smaku czosnku SemCo

Przygotowanie:

Pomidora i mozzarellę kroimy w grubsze plastry. Układamy naprzemiennie na talerzyku. Doprawiamy po wierzchu świeżo mielonym pieprzem i solą. Polewamy delikatnie olejem słonecznikowym o smaku czosnku. Podajemy od razu.

Smacznego

 

Print Friendly, PDF & Email

6 comments

Skomentuj Magdalena Anuluj pisanie odpowiedzi