Pizzowe kuleczki z mozzarellą i nutą chilli

Pizzowe kuleczki z mozzarellą

Pizzowe kuleczki z mozzarellą i nutą chilli

Szukacie pomysłu na szybką przekąskę? Polecam Wam pizzowe kuleczki z mozzarellą i nutą chilli. Minimalna ilość składników, szybkie przygotowanie, pyszny efekt 🙂 Idealna przekąska na domówki, do meczu itd. U nas zawsze znika w kilka chwil i… wszyscy domagają się więcej 😉

Jak zrobić pikantne przekąski?

Przygotowanie takich pizzowych kuleczek jest bardzo proste. Warto dodać im smaku i lekkiej pikanterii 😉 Tu polecam jako dodatek pachnącą włoską mieszankę przypraw z chilli od The Chilli Doctor Jest po prostu świetna. Jeśli lubicie pikantniejsze potrawy, to koniecznie przejrzyjcie ich pełną ofertę. Ten i inne produkty od The Chilli Doctor rozgrzeją Was w jesienne dni.

Wpisując w koszyku kod okruszki10 macie 10% rabatu na zakupy
na stronie https://www.thechillidoctor.pl/

Pikantne pizzowe kuleczki z mozzarellą

Przepis na pikantne pizzowe kuleczki z mozzarellą

Składniki:

  • 1 gotowe ciasto na pizze
  • 1 duża kulka mozzarelli
  • Przyprawy włoskie zioła z chilli Bird’s Eye od The Chilli Doctor*
  • kilka listków bazylii
  • jajko do posmarowania ciasta
  • sezam

*rabat na zakup na stronie https://www.thechillidoctor.pl/ z kodem OKRUSZKI10, kod wpisujemy w koszyku

Przygotowanie:

Ciasto rozwijamy, kroimy ostrym nożem na kwadraty i oprószamy przyprawą włoskie zioła z chilli Bird’s Eye. Rada: Możecie to zrobić dokładniej i mocniej, ja celowo w jednych miejscach dałam mniej, a w innych więcej
przyprawy.

Mozzarellę kroimy na kosteczki. Na każdy kwadrat układamy jedną kostkę sera. Zwijamy całość w kuleczkę.

Blaszkę wykładamy papierem do pieczenia, spryskujemy delikatnie oliwą z oliwek (można pominąć) i układamy na papierze nasze pizzowe kuleczki (w lekkich odstępach, patrz kolejne zdjęcia).

Kuleczki smarujemy rozbełtanym jajkiem i posypujemy sezamem.

Jak przygotować pizzowe kuleczki z mozzarellą

Pieczemy około 15 minut w piekarniku nagrzanym do 220 stopni. Czas pieczenia może być różny. Obserwujemy nasze pizzowe kuleczki.

Całość posypujemy posiekaną bazylią i podajemy w towarzystwie ulubionych sosów.

Smacznego

*wpis we współpracy The Chilli Doctor

 

Print Friendly, PDF & Email

Dodaj komentarz