Mini pulpeciki w pomidorowym kremie

Mini pulpeciki w pomidorowym kremie

Szukacie szybkiego pomysłu na obiad? Polecam mini pulpeciki w pomidorowym kremie. Pysznie, prosto i pomidorowo 😉 Taki obiad przygotujecie bardzo szybko. Wystarczy kilka prostych składników i aromatyczna Zupa Pomidorowa z Bazylią i Oliwą Pan Pomidor Uwielbiam ich produkty. To świetne rozwiązanie dla zabieganych, doskonały posiłek do pracy lub na wycieczkę i pyszna baza do tworzenia innych szybkich dań.

To kto dziś przygotuje ze mną mini pulpeciki?

Przepis na mini pulpeciki w pomidorowym kremie

Składniki:

  • 220 g mięsa mielonego
  • 2-3 łyżki bułki tartej
  • 1 jajko
  • 1 łyżka suszonych płatków cebuli (zamiennie można dać pół małej zeszklonej cebuli)
  • do smaku: 1/3 łyżeczki pieprzu, 1/4 łyżeczki soli i pół łyżeczki granulowanego czosnku
  • 1 Zupa Pomidorowa z Bazylią i Oliwą 400 g Pan Pomido
  • olej do podsmażenia pulpecików

Przygotowanie:

Do miski przekładamy mięso mielone, dodajemy jajko, suszone płatki cebuli, przyprawy i bułkę tartą. Całość wyrabiamy ręką, następnie formuje małe pulpeciki jak orzech włoski. Rada: Jeśli masa będzie zbyt luźna dodajemy więcej bułki tartej.

Pulpeciki podsmażamy z obu stron na oleju.

Wlewamy naszą zupę krem i całość dusimy kilka minut pod przykryciem.

Gotowe 🙂 Teraz już tylko ulubione dodatki i można jeść ze smakiem 😉

Tak przygotowane pulpeciki można podać z ziemniakami, makaronem lub z chrupiącymi bułeczkami.

Smacznego

*materiał we współpracy reklamowej z Pan Pomidor

Print Friendly, PDF & Email

4 comments

Dodaj komentarz