Mini pulpeciki w pomidorowym kremie
Szukacie szybkiego pomysłu na obiad? Polecam mini pulpeciki w pomidorowym kremie. Pysznie, prosto i pomidorowo 😉 Taki obiad przygotujecie bardzo szybko. Wystarczy kilka prostych składników i aromatyczna Zupa Pomidorowa z Bazylią i Oliwą Pan Pomidor Uwielbiam ich produkty. To świetne rozwiązanie dla zabieganych, doskonały posiłek do pracy lub na wycieczkę i pyszna baza do tworzenia innych szybkich dań.
To kto dziś przygotuje ze mną mini pulpeciki?
Przepis na mini pulpeciki w pomidorowym kremie
Składniki:
- 220 g mięsa mielonego
- 2-3 łyżki bułki tartej
- 1 jajko
- 1 łyżka suszonych płatków cebuli (zamiennie można dać pół małej zeszklonej cebuli)
- do smaku: 1/3 łyżeczki pieprzu, 1/4 łyżeczki soli i pół łyżeczki granulowanego czosnku
- 1 Zupa Pomidorowa z Bazylią i Oliwą 400 g Pan Pomido
- olej do podsmażenia pulpecików
Przygotowanie:
Do miski przekładamy mięso mielone, dodajemy jajko, suszone płatki cebuli, przyprawy i bułkę tartą. Całość wyrabiamy ręką, następnie formuje małe pulpeciki jak orzech włoski. Rada: Jeśli masa będzie zbyt luźna dodajemy więcej bułki tartej.
Pulpeciki podsmażamy z obu stron na oleju.
Wlewamy naszą zupę krem i całość dusimy kilka minut pod przykryciem.
Gotowe 🙂 Teraz już tylko ulubione dodatki i można jeść ze smakiem 😉
Tak przygotowane pulpeciki można podać z ziemniakami, makaronem lub z chrupiącymi bułeczkami.
Smacznego
*materiał we współpracy reklamowej z Pan Pomidor
Świetny pomysł
Dziękuję 🙂 Cieszę się, że się podoba 🙂
Lubie takie proste rozwiązania
To są zdecydowanie moje smaki