Pasta z tuńczyka z twarogiem i dodatkami
Dziś mam dla Was pomysł na pyszną pastę kanapkową z tuńczyka z twarogiem i dodatkami. Kilka składników, chwila przygotowań i już można jeść. Ja uwielbiam podawać ją na chrupiących bułeczkach graham. Tak podana świetnie sprawdza się też na różnych spotkaniach ze znajomymi. Spróbujcie, polecam. Prosto, szybko i pysznie 🙂
Po więcej inspirujących pomysłów kulinarnych zapraszamy na bloga Odjazdowy Dietetyk – znajdziesz tam mnóstwo zdrowych przepisów.
Składniki:
- 125 g chudego twarogu
- 1 puszka tuńczyka w oliwie z oliwek z papryką peperonicino (można użyć zwykłego)
- 2 łyżki kukurydzy
- 1 pełna łyżka pokrojonego szczypiorku
- pół kiszonego ogórka
- 1 łyżka majonezu
- 1 łyżka gęstego naturalnego jogurtu
- do smaku: sól i pieprz
Przygotowanie:
Do miski przekładamy twaróg, dodajemy odsączonego tuńczyka, pokrojonego w kostkę ogórka, kukurydzę i szczypiorek.
Doprawiamy jogurt, majonez i doprawiamy całość do smaku. Jeśli wykorzystujemy tuńczyka bez pikantnych dodatków, całość należy dobrze doprawić.
Mieszamy i gotowe.
Podajemy na chrupiących bułeczkach.
Smacznego