Pasta z tuńczyka z twarogiem i dodatkami

Pasta kanapkowa

Pasta z tuńczyka z twarogiem i dodatkami

Dziś mam dla Was pomysł na pyszną pastę kanapkową z tuńczyka z twarogiem i dodatkami. Kilka składników, chwila przygotowań i już można jeść. Ja uwielbiam podawać ją na chrupiących bułeczkach graham. Tak podana świetnie sprawdza się też na różnych spotkaniach ze znajomymi. Spróbujcie, polecam. Prosto, szybko i pysznie 🙂

Po więcej inspirujących pomysłów kulinarnych zapraszamy na bloga Odjazdowy Dietetyk – znajdziesz tam mnóstwo zdrowych przepisów.

Składniki:

  • 125 g chudego twarogu
  • 1 puszka tuńczyka w oliwie z oliwek z papryką peperonicino (można użyć zwykłego)
  • 2 łyżki kukurydzy
  • 1 pełna łyżka pokrojonego szczypiorku
  • pół kiszonego ogórka
  • 1 łyżka majonezu
  • 1 łyżka gęstego naturalnego jogurtu
  • do smaku: sól i pieprz

Przygotowanie:

Do miski przekładamy twaróg, dodajemy odsączonego tuńczyka, pokrojonego w kostkę ogórka, kukurydzę i szczypiorek.

Doprawiamy jogurt, majonez i doprawiamy całość do smaku. Jeśli wykorzystujemy tuńczyka bez pikantnych dodatków, całość należy dobrze doprawić.

Mieszamy i gotowe.

Podajemy na chrupiących bułeczkach.

Smacznego

Print Friendly, PDF & Email

Dodaj komentarz