Nadziewane pomidorki – na śniadanie lub przekąskę

Nadziewane pomidorki – na śniadanie lub przekąskę Dziś mam dla Was prosty i pyszny przepis na nadziewane pomidorki. Lekko, szybko i pysznie. Czasem naprawdę nie trzeba nic więcej. Takie nadziewane pomidory będą idealne na śniadanie lub przyjęcie. U mnie ostatnio królowały jako dodatek do prostego śniadania. Jajecznica, nadziewane pomidorki i domowe bułki pszenne. Cudowne połączenie. Polecam i Wam 🙂

A na przyjęcia i spotkaniach w gronie rodzinnym lub znajomych polecam przygotować takie nadziewane pomidorki w większej ilości, bo znikają w mgnieniu oka 😉

P.s. Jeśli szukacie innych prostych przepisów na przekąski, to zajrzyjcie do mojej zakładki Przekąski/Przystawki Znajdziecie tam sporo pysznych inspiracji.

Składniki:

  • 5 mniejszych pomidorków
  • 1 opakowanie serka wiejskiego 150 g
  • 1 czubata łyżka pestek dyni
  • mała szczypta granulowanego czosnku
  • sól i pieprz do smaku
  • posiekany szczypiorek

Przygotowanie:

Odcinamy górę pomidorków, wyrażamy ich środek łyżeczką (wydrążone części można dodać do sosów, past itd).

Do miseczki przekładamy serek wiejski i pestki dyni. Doprawiamy całość granulowanym czosnkiem, solą i pieprzem. Mieszamy składniki.

Tak przygotowanym farszem nadziewamy pomidorki.

Pomidorki układamy na półmisku lub talerzu i posypujemy je szczypiorkiem. Gotowe! 🙂

Smacznego

Print Friendly, PDF & Email

Dodaj komentarz