Uwielbiam szybkie warstwowe pucharki, które mogę zjeść zarówno w ramach drugiego śniadania, jak i deseru. Dziś polewam Wam jeden z nich. Malinowo serowy pucharek warstwowy z chrupiącymi płatkami przygotujecie dosłownie w kilka chwil. A cieszyć się nim można już o wiele dłużej zajadając się łyżeczka po łyżeczce… 😉 Spróbujcie.
Składniki:
- 3/4 szklanki mrożonych malin
- 150 g waniliowego serka homogenizowanego (u mnie wersja z pokruszoną wanilią)
- 4-5 łyżek opiekanych płatków kukurydzanych Sonko
- listki świeżej mięty
Przygotowanie:
Maliny rozmrażamy w rondelku lub w wersji szybkiej w mikrofalówce.
Na dno pucharka wykładamy opiekane płatki kukurydziane, następnie układamy warstwę waniliowego serka homogenizowanego, a na serek dajemy całej rozmrożone (jeszcze ciepłe) maliny wraz z sokiem, który puściły podczas rozmrażania. Wierach zdobimy świeżą mięto.
Podajemy.
Smacznego
Pychotka 😉
Dziękuję 🙂