Kolorowa surówka z białej i czerwonej kapusty z kukurydzą i pomidorkami Lubicie kolorowe sałatki i surówki? Ja uwielbiam 🙂 Idealny dodatek do obiadu lub samodzielny posiłek. Dziś mam dla Was przepis na pyszną kolorową surówkę z dwoma rodzajami kapusty kukurydzą i pomidorkami. Pyszna i prosta w przygotowaniu. Kto się skusi? ??
Składniki:
- 300 g kapusty – 150 g białek kapusty i 150 g czerwonej kapusty (proporcje nie muszą być idealne)
- 2 małe marchewki
- 175 g jogurtu kremowego Wieluń Mój Ulubiony
- 1 łyżka majonezu (można pominąć)
- szczypta granulowanego czosnku
- 1 pełna łyżka pokrojonego szczypiorku
- sól i pieprz do smaku
- 100 g małych pomidorków
Przygotowanie:
Marchewkę obieramy i ścieramy (u mnie w słupki, ale można np. na tarce na dużych oczkach, bo to nie ma większego znaczenia). Kapustę siekamy. Wszystko przekładamy do miski.
Dodajemy 3 czubate łyżki kukurydzy, pokrojone na pół pomidorki, szczypiorek, cały jogurt, szczyptę granulowanego czosnku, majonez i doprawiamy wszystko do smaku solą i pieprzem.
Składniki mieszamy łyżką. Próbujemy i opcjonalnie doprawiamy.
Podajemy do obiadu lub jako samodzielną surówkę.
Smacznego
Wygląda pysznie ?
Dziękuję i polecam 🙂