Jajka w lekkim sosie z groszkiem i koperkiem
Dziś mam dla Was przepis na wielkanocne jajka podane w lekkim sosie z groszkiem i koperkiem. Ich przygotowanie jest bardzo proste. A efekt? Spróbujcie sami 🙂 Czasem naprawdę nie trzeba nic więcej. Polecam 🙂
Wielkanocne przysmaki powinny być dobrze doprawione 😀 Polecam moje ukochane elektryczne młynki FinaMill Są bardzo wygodne i łatwe w obsłudze. Wystarczy nacisnąć przycisk, aby uruchomić mielenie – wszystko za pomocą jednej ręki!
Kupując przez ten link dostaniecie dużą zniżkę 🙂
https://www.lepszesoki.pl/slodkieokruszki
Wielkanocne jajka w sosie – jak przygotować?
Składniki:
- 5 jajek
- 200 ml naturalnego jogurtu
- 2 czubate łyżki majonezu
- 1 czubata łyżka posiekanego koperku
- 3 pełne łyżki groszku
- świeżo mielony sól i pieprz do smaku
- szczypiorek do posypania jajek przed podaniem
Przygotowanie:
Jajka gotujemy na twardo. Studzimy, obieramy i kroimy na połówki.
Do miski przekładamy jogurt. Dodajemy majonez, posiekany koperek, groszek, doprawiamy świeżo mieloną solą i pieprzem. Wszystko mieszamy.
Nasz sos wykładamy na półmisek/talerz. Układamy na nim połówki jajek. Całość można jeszcze doprawić świeżo mielonym pieprzem.
Na koniec wszystko posypujemy szczypiorkiem i podajemy.
Smacznego
Pyszne