Jajka w lekkim sosie z groszkiem i koperkiem

Jajka w sosie

Jajka w lekkim sosie z groszkiem i koperkiem

Dziś mam dla Was przepis na wielkanocne jajka podane w lekkim sosie z groszkiem i koperkiem. Ich przygotowanie jest bardzo proste. A efekt? Spróbujcie sami 🙂 Czasem naprawdę nie trzeba nic więcej. Polecam 🙂

Wielkanocne przysmaki powinny być dobrze doprawione 😀 Polecam moje ukochane elektryczne młynki FinaMill Są bardzo wygodne i łatwe w obsłudze. Wystarczy nacisnąć przycisk, aby uruchomić mielenie – wszystko za pomocą jednej ręki!

Kupując przez ten link dostaniecie dużą zniżkę 🙂

https://www.lepszesoki.pl/slodkieokruszki

Wielkanocne jajka w sosie – jak przygotować?

Składniki:

  • 5 jajek
  • 200 ml naturalnego jogurtu
  • 2 czubate łyżki majonezu
  • 1 czubata łyżka posiekanego koperku
  • 3 pełne łyżki groszku
  • świeżo mielony sól i pieprz do smaku
  • szczypiorek do posypania jajek przed podaniem

Przygotowanie:

Jajka gotujemy na twardo. Studzimy, obieramy i kroimy na połówki.

Do miski przekładamy jogurt. Dodajemy majonez, posiekany koperek, groszek, doprawiamy świeżo mieloną solą i pieprzem. Wszystko mieszamy. 

Nasz sos wykładamy na półmisek/talerz. Układamy na nim połówki jajek. Całość można jeszcze doprawić świeżo mielonym pieprzem.

Na koniec wszystko posypujemy szczypiorkiem i podajemy.

Smacznego

Jajka wielkanocne w sosie



Wpis we współpracy z FinaMill

 

Print Friendly, PDF & Email

One comment

Dodaj komentarz