Jajka faszerowane schabem Lubicie faszerowane jajka? Ja uwielbiam. Przygotowuje je nie tylko na święta, ale też na kolację, śniadanie lub różne spotkania z rodziną i przyjaciółmi. Dziś polecam wam proste w przygotowaniu faszerowane jajka ze schabem. Pyszne, szybkie, idealne na śniadanie lub wielkanocny stół. Spróbujcie.
W przepisie użyłam pysznego schaby z pieprzem od Pieczone&Wędzone. Polecam wam ten schab, jak i inne wędliny od Pieczone i Wędzone. Wszystko jest:
- wolne od GMO, gluteny i alergenów,
- dziczyzna z polskich lasów,
- świnki z certyfikowanej hodowli bez antybiotyków,
- same naturalne dodatki,
- wędzone naturalnym dymem
Składniki:
- 4 jajka
- 2 łyżki majonezu
- 2 płaskie łyżki naturalnego jogurtu
- 1 łyżka posiekanego szczypiorku
- grubszy plaster schabu – użyłam schab z pieprzem Pieczone&Wędzone
- sól i pieprz do smaku
Przygotowanie:
Jajka gotujemy na twardo. Studzimy. Kroimy na pół i wyciągamy z nich żółtka.
Żółtka przekładamy do miseczki, rozgniatamy widelcem. Dodajemy do nich majonez, jogurt naturalny, szczypiorek i drobno pokrojoną schab. Część szczypiorku i schabu zostawiamy do dekoracji. Składniki w miseczce doprawiamy do smaku solą i pieprzem. Wszystko mieszamy.
Nasze nadzienie nakładamy do połówek białek. Na wierzch układamy małe kawałki schabu i wszystko posypujemy szczypiorkiem.
Smacznego
Super przepis ? mniam ??
Dziękuję 🙂
Świetny pomysł. Takich jeszcze nie jadłam
Dziękuję i polecam ?
Mniaaaaam! Dzisiaj je robię! Tylko nie mam takiego schabu….