Jajka faszerowane schabem

Jajka faszerowane schabem Lubicie faszerowane jajka? Ja uwielbiam. Przygotowuje je nie tylko na święta, ale też na kolację, śniadanie lub różne spotkania z rodziną i przyjaciółmi. Dziś polecam wam proste w przygotowaniu faszerowane jajka ze schabem. Pyszne, szybkie, idealne na śniadanie lub wielkanocny stół. Spróbujcie.

W przepisie użyłam pysznego schaby z pieprzem od Pieczone&Wędzone. Polecam wam ten schab, jak i inne wędliny od Pieczone i Wędzone. Wszystko jest:

  • wolne od GMO, gluteny i alergenów,
  • dziczyzna z polskich lasów,
  • świnki z certyfikowanej hodowli bez antybiotyków,
  • same naturalne dodatki,
  • wędzone naturalnym dymem

Składniki:

  • 4 jajka
  • 2 łyżki majonezu
  • 2 płaskie łyżki naturalnego jogurtu
  • 1 łyżka posiekanego szczypiorku
  • grubszy plaster schabu – użyłam schab z pieprzem Pieczone&Wędzone
  • sól i pieprz do smaku

Przygotowanie:

Jajka gotujemy na twardo. Studzimy. Kroimy na pół i wyciągamy z nich żółtka.

Żółtka przekładamy do miseczki, rozgniatamy widelcem. Dodajemy do nich majonez, jogurt naturalny, szczypiorek i drobno pokrojoną schab. Część szczypiorku i schabu zostawiamy do dekoracji. Składniki w miseczce doprawiamy do smaku solą i pieprzem. Wszystko mieszamy.

Nasze nadzienie nakładamy do połówek białek. Na wierzch układamy małe kawałki schabu i wszystko posypujemy szczypiorkiem.

Smacznego

 

Print Friendly, PDF & Email

5 comments

Skomentuj Danka Kropisz Anuluj pisanie odpowiedzi