Dziś zapraszam Was na pyszne, słodkie śniadanie. Pachnące pomarańczą, skąpane w czekoladowym syropie… małe niebo na talerzu 😉 Czasem warto tak osłodzić sobie poranek 🙂 Kto się skusi na małe francuskie tosty z pomarańczowo-czekoladowym akcentem? Polecam.
Składniki:
- 1 mała chałka
- 1 jajko
- 2 krople aromatu pomarańczowego
- 1 łyżka masła Ghee – do nabycia w Kuchnie Świata
- 2 łyżki mleka
- oryginalny syrop czekoladowy Hershey’s – do nabycia w Kuchnie Świata
Przygotowanie:
Małą chałkę kroimy na 4-5 grubszych kromeczek.
W miseczce mieszamy jajko, mleko i aromat pomarańczowy. Na patelni rozpuszczamy łyżkę masła Ghee.
Kromeczki maczamy szybko w mleczno-jajecznej mieszance (najlepiej po dwa razy z każdej strony). Następnie układamy na patelni i smażymy z obu stron. Podajemy od razu polane syropem czekoladowym.
Smacznego
Bardzo lubię takie tosty.
Często sama sobie podobne przygotowuję.
Te są świetne – smaczne, apetyczne i do tego z czekoladą.
Pozdrowionka serdeczne 🙂
😀
Na takie tosty to ja jestem chętna 🙂 Pycha!
Zapraszam 😉
Śniadanie po królewsku albo i deser 🙂
oj tak 😀