Faszerowane jajka z rzodkiewką

Faszerowane jajka z rzodkiewką

Dziś mam dla Was przepis na faszerowane jajka z rzodkiewką. Pyszne i proste w przygotowaniu. Możecie je podać na śniadanie, na różnych domówkach i… Oczywiście na Wielkanoc. Nie ma świąt wielkanocnych bez jajek. Ja robię jajka faszerowane w różnych wersjach. Dziś polecam Wam jedną z najprostszych 😉 Kto się skusi?

Jak przygotować faszerowane jajka z rzodkiewką?

Składniki:

  • 3 jajka
  • 3 większe rzodkiewki + do dekoracji
  • 2 czubate łyżeczki majonezu
  • 2 łyżeczki posiekanej zielonej pietruszki + do dekoracji
  • czarny mielony pieprz i sól do smaku

Przygotowanie:

Jajka gotujemy na twardo, studzimy, obieramy. Kroimy na pół. Z każdej części wyciągamy żółtko.

Żółtka wkładamy do miseczki, dodajemy do nich posiekaną zieloną pietruszkę, starte na dużych oczkach rzodkiewki i majonez. Doprawiamy całość solą, pieprzem i mieszamy. Próbujemy i opcjonalnie doprawiamy do smaku lub dodajemy więcej majonezu.

Nasz farsz nakładamy łyżeczką w miejsca żółtek. Dekorujemy plasterkami rzodkiewki i posiekaną pietruszką.

Smacznego

 

Print Friendly, PDF & Email

Dodaj komentarz