Faszerowane jajka z rzodkiewką
Dziś mam dla Was przepis na faszerowane jajka z rzodkiewką. Pyszne i proste w przygotowaniu. Możecie je podać na śniadanie, na różnych domówkach i… Oczywiście na Wielkanoc. Nie ma świąt wielkanocnych bez jajek. Ja robię jajka faszerowane w różnych wersjach. Dziś polecam Wam jedną z najprostszych 😉 Kto się skusi?
Jak przygotować faszerowane jajka z rzodkiewką?
Składniki:
- 3 jajka
- 3 większe rzodkiewki + do dekoracji
- 2 czubate łyżeczki majonezu
- 2 łyżeczki posiekanej zielonej pietruszki + do dekoracji
- czarny mielony pieprz i sól do smaku
Przygotowanie:
Jajka gotujemy na twardo, studzimy, obieramy. Kroimy na pół. Z każdej części wyciągamy żółtko.
Żółtka wkładamy do miseczki, dodajemy do nich posiekaną zieloną pietruszkę, starte na dużych oczkach rzodkiewki i majonez. Doprawiamy całość solą, pieprzem i mieszamy. Próbujemy i opcjonalnie doprawiamy do smaku lub dodajemy więcej majonezu.
Nasz farsz nakładamy łyżeczką w miejsca żółtek. Dekorujemy plasterkami rzodkiewki i posiekaną pietruszką.
Smacznego