Ekologia, zdrowie i smak. Wytwórnia makaronów Fabijańscy.

Ekologia, zdrowie i smak. Wytwórnia makaronów Fabijańscy.

Wpis archiwalny (z poprzedniej wersji bloga)

Nieodzowna część niedzielnego obiadu, podstawowy składnik znajdujący się w większości kuchni… makaron! Osobiście nie wyobrażam sobie by mogło go zabraknąć w moich szafkach. Choć, tak jak w przypadku innych produktów i ten powinien być jak najlepszy. Jeżeli dbacie o to by na Waszych stołach znajdowała się dobra, zdrowa żywność zapraszam do Rodzinnej wytwórni makaronów Fabijańscy. Ich makaron jest:

„wytwarzamy w 100% z ekologicznej mąki orkiszowej, gryczanej, żytniej lub ryżowej i żywej wody źródlanej Kapellanka, której źródło znajduje się wśród czystych pól i łąk Gór Kaczawskich…”

Skład makaronów:

Ekologiczna mąka pochodząca z certyfikowanej uprawy ekologicznej (w większości są to mąki pełnoziarniste

Woda Kapellanka – krystalicznie czysta, prosto z naturalnego źródła, filtrowana przez skały wapienne, osadowe sprzed 300 milionów lat. Z niezmiennym i bogatym składem mikroelementów oraz zachowaną biologiczną czystością. Źródło znajduje się w paśmie Gór Kaczawskich, poniżej wzgórza Kapella – stąd jej nazwa.

Ekologia, zdrowie i smak. Wytwórnia makaronów Fabijańscy 2

Już na pierwszy rzut oka widać, że makarony produkowane przez Rodzinną wytwórnię makaronów Fabijańscy, to samo zdrowie. Kolor, struktura… a później, to co najważniejsze SMAK. Osobiście nie mogłam się oprzeć by jako pierwszego nie spróbować makaronu kukurydzianego. Już podczas gotowania było wiadomo, że mam przyjemność testować naprawdę dobry produkt. Makaron nie rozlatywał się, zachował swój kolor, nie był lepki – po prostu 100% natury i fachowości w produkcji makaronów. A smak… wspaniały, delikatny, wyraźnie kukurydziany. Danie, które powstało z tego makaronu znikło równie szybko, jak się pojawiło – „Lekka sałatka na bazie makaronu kukurydzianego z warzywami w ziołowym jogurcie”.

Szczerze Wam polecam makarony tej firmy. Na blogu wraz z otwarciem kolejnych opakowań makaronów, jakie otrzymałam od Rodzinnej wytwórni makaronów Fabijańscy pojawiać się będą następne ciekawe propozycje kulinarne. Zaglądajcie.

A tym czasem zapraszam Was serdecznie na stronę Rodzinnej wytwórni makaronów Fabijańscy

rodzinna_wytwornia_makaronow_fabijanscy

http://www.bio-fabijanscy.pl/

 

Na zakończenie piękny przepis jakim dzieli się z nami Rodzinna wytwórnia makaronów Fabijańscy:

Przepis na dobre życie

„bierzemy 12 miesięcy,
oczyszczamy je dokładnie z goryczy, chciwości, małostkowości i lęku,
po czym rozkrajamy każdy na 30 lub 31 części,
tak, aby zapasu wystarczyło na cały rok.

Każdy dzień przyrządzamy z 1 kawałka pracy i 2 kawałków pogody i humoru.

Do tego dodajemy:
3 duże łyżki nagromadzonego optymizmu,
łyżeczkę tolerancji,
ziarnko ironii
i odrobinę taktu.

Następnie całą masę polewamy dokładnie dużą ilością miłości.

Całość przyozdabiamy bukietem uprzejmości
i rozdajemy codziennie z radością
oraz z filiżanką dobrej, orzeźwiającej herbatki –
najpierw najbliższym, a później wszystkim innym ludziom.

 

Print Friendly, PDF & Email

Dodaj komentarz