Chrupiąca sałatka z sosem jogurtowo-chrzanowym
Dziś mam dla Was przepis na pyszny i szybki dodatek do obiadu. Taką sałatkę przygotujecie w mig. Kilka prostych składników, chrupiące grzanki i lekki sos. Nic tylko jeść ze smakiem. Jeśli nie do obiadu, to śmiało możecie ją też podać na śniadanie, kolację lub jako jedną z sałatek na różnych imprezach i spotkaniach z rodziną lub znajomymi.
Składniki:
- 2 solidne garście ulubionego miksu sałat
- duża garść chrupiących ziołowych grzanek Mamut Polska S.A.
- 3 łyżki kukurydzy
- 2 łyżki posiekanego szczypiorku
Na sos:
- 3 łyżki naturalnego jogurtu
- 1 łyżeczka chrzanu
- 1 łyżeczka łagodnego ketchupu
- do smaku: szczypta granulowanego czosnku, sól i czarny mielony pieprz
Przygotowanie:
Do miski nakładamy sałatę, dodajemy grzanki, kukurydzę i posiekany szczypiorek.
Do słoiczka przekładamy składniki na sos. Zamykamy, potrząsamy i polewamy sałatkę.
Wszystko mieszamy i podajemy.
Smacznego
Post we współpracy reklamowej z Mamut