Dziś chciałabym podzielić się z Wami przepisem na dość niecodzienne śniadanie. Połączenie tahini i śniadaniowej owsianki, to rozkosz dla każdego wielbiciela chałwowych smaków. Naprawdę warto spróbować i odmienić swoje codzienne śniadanie.
Chałwowa owsianka w pucharku z tahini, to niecodzienne śniadanie pełne smaku.
Chałwowa owsianka w pucharku
2016-04-22 10:59:56
Nutrition Facts
Serving Size
0g
Amount Per Serving
Calories 0
Calories from Fat 0
% Daily Value *
Total Fat 0g
0%
Saturated Fat 0g
0%
Trans Fat 0g
Polyunsaturated Fat 0g
Monounsaturated Fat 0g
Cholesterol 0mg
0%
Sodium 0mg
0%
Total Carbohydrates 0g
0%
Dietary Fiber 0g
0%
Sugars 0g
Protein 0g
Vitamin A
0%
Vitamin C
0%
Calcium
0%
Iron
0%
* Percent Daily Values are based on a 2,000 calorie diet. Your Daily Values may be higher or lower depending on your calorie needs.
Składniki
- (na 2 porcje)
- 1 1/2 łyżki pasty sezamowej tahini
- 7 łyżek płatków owsianych górskich
- 1 1/2 łyżki rodzynek sułtańskich
- 1 szklanka mleka
- 6 garści płatków z pełnego ziarna
- 1 banan
Przygotowanie
- W rondelku z grubszym dnem gotujemy mleko, dodajemy pastę sezamową i mieszamy do połączenia. Następnie wsypujemy płatki owsiane górskie, gotujemy około 5 minut. Po tym czasie zdejmujemy rondelek z ognia i dodajemy rodzynki, mieszamy. Odstawiamy na chwilę.
- Na dno dwóch pucharków wykładamy po 3 garście lekko zgniecionych płatków z pełnego ziarna. Na warstwę płatków wykładamy po połowie pociętego w kostkę banana.
- Kolejną warstwę tworzymy z chałwowych płatków owsianych.
- Wierzch przyozdabiamy 3-4 plasterkami banana.
- Smacznego
Słodkie okruszki Blog kulinarny i nie tylko https://www.slodkieokruszki.pl/