Budyniowa brzoskwiniowa owsianka z pysznymi dodatkami
Dziś mam dla Was przepis na pyszną, kremową budyniową owsiankę. Idealny początek dnia. U mnie wersja brzoskwiniowa, ale wy śmiało możecie przygotować np. wersję waniliową lub śmietankową. Wystarczy wybrać ulubiony smak budyniu i do dzieła.
Z czym podać budyniową owsiankę?
Tak przygotowaną owsiankę śmiało można wzbogacić ulubionymi dodatkami. U mnie dziś pyszne, zdrowe dodatki o Bob Snail. Bob Snail to 100% naturalnych składników, bez dodatku cukru, bez glutenu, bez konserwantów i barwników. Pyszne owocowe zawijasy, paski w czekoladzie, naturalne galaretki owocowe, a do tego smoothie i musy. Nic tylko jeść ze smakiem i bez wyrzutów sumienia 😉 Więcej informacji na stronie: https://www.bob-snail.com
Jak przygotować budyniową owsiankę?
Składniki:
- 40 g płatków owsianych
- 2 pełne łyżki budyniu o smaku brzoskwiniowym (można zastąpić innym ulubionym)
- ulubione „słodzidło” do smaku*
- 200 ml mleka
- 200 ml wody
Do podania: galaretki owocowa gruszka-pomarańcza od Bob Snail, smoothie mago-kokos-cytryna od Bob Snail i listki świeżej mięty
Przygotowanie:
Płatki mielimy np. w blenderze z nożami.
Do garnka wsypujemy zmielone płatki, zalewamy je mlekiem i 100 ml wody. Słodzimy do smaku* i gotujemy do zgęstnienia.
Pod koniec dodajemy budyń rozrobiony w 100 ml wody. Energicznie mieszamy i jeszcze chwilę gotujemy.
Gęsty budyń przelewamy do miseczki.
Podajemy z ulubionymi dodatkami. U mnie smoothie mango kokos cytryna, galaretki i kilka listków mięty.
Zdrowo, szybko i pysznie.
Smacznego
*można pominąć lub dodać ulubione zdrowe „słodzidło”, jak słodziłam cukrem to dawałam nie więcej niż płaska łyżkę
*wpis we współpracy