Budyniowa brzoskwiniowa owsianka z pysznymi dodatkami

Budyniowa brzoskwiniowa owsianka z pysznymi dodatkami

Dziś mam dla Was przepis na pyszną, kremową budyniową owsiankę. Idealny początek dnia. U mnie wersja brzoskwiniowa, ale wy śmiało możecie przygotować np. wersję waniliową lub śmietankową. Wystarczy wybrać ulubiony smak budyniu i do dzieła.

Z czym podać budyniową owsiankę?

Tak przygotowaną owsiankę śmiało można wzbogacić ulubionymi dodatkami. U mnie dziś pyszne, zdrowe dodatki o Bob Snail. Bob Snail to 100% naturalnych składników, bez dodatku cukru, bez glutenu, bez konserwantów i barwników. Pyszne owocowe zawijasy, paski w czekoladzie, naturalne galaretki owocowe, a do tego smoothie i musy. Nic tylko jeść ze smakiem i bez wyrzutów sumienia 😉 Więcej informacji na stronie: https://www.bob-snail.com

Jak przygotować budyniową owsiankę?

Składniki:

  • 40 g płatków owsianych
  • 2 pełne łyżki budyniu o smaku brzoskwiniowym (można zastąpić innym ulubionym)
  • ulubione „słodzidło” do smaku*
  • 200 ml mleka
  • 200 ml wody

Do podania: galaretki owocowa gruszka-pomarańcza od Bob Snail, smoothie mago-kokos-cytryna od Bob Snail i listki świeżej mięty

Przygotowanie:

Płatki mielimy np. w blenderze z nożami.

Do garnka wsypujemy zmielone płatki, zalewamy je mlekiem i 100 ml wody. Słodzimy do smaku* i gotujemy do zgęstnienia.

Pod koniec dodajemy budyń rozrobiony w 100 ml wody. Energicznie mieszamy i jeszcze chwilę gotujemy.

Gęsty budyń przelewamy do miseczki.

Podajemy z ulubionymi dodatkami. U mnie smoothie mango kokos cytryna, galaretki i kilka listków mięty.

Zdrowo, szybko i pysznie.

Smacznego

*można pominąć lub dodać ulubione zdrowe „słodzidło”, jak słodziłam cukrem to dawałam nie więcej niż płaska łyżkę 

*wpis we współpracy

Print Friendly, PDF & Email

Dodaj komentarz