Zapiekane bagietki z serowo-mięsnym nadzieniem

Zapiekane bagietki z serowo-mięsnym nadzieniem (1)Uwielbiam szybkie, syte dania. Dziś zapraszam Was na jedno z nich – zapiekane bagietki z serowo-mięsnym nadzieniem. Pysznie, szybko, idealnie. Zwłaszcza, gdy wrócicie zmęczeni ze wspaniałej wycieczki 🙂 O wycieczce opowiem Wam już wkrótce 😉 A dziś zapraszam Was na pyszną zapiekankę. Spróbujcie 🙂

Zapiekane bagietki z serowo-mięsnym nadzieniem (2)

Składniki:

* można wzbogacić nasze nadzienie o dodatek innych ulubionych przypraw. Jeśli szukacie niedrogich przypraw dobrej jakości polecam Wam te (klik). Warto 🙂

**opcjonalnie można zastąpić np. drobno pokrojonym wędzonym kurczakiem itd.

Przygotowanie:

Bagietkę nacinamy i wydrążamy lekko środek (uważamy, aby nie przeciąć spodu).

W miseczce roztrzepujemy widelcem jajka z solą i pieprzem (przyprawy w szczególności pieprz powinno być czuć). Następnie dodajemy pokrojony w kostkę schab wędzony parzony (plasterki ulubionej wędliny), dodajemy około 2 łyżki startego żółtego sera, doprawiamy szczyptą bazylii i granulowanego czosnku, mieszamy. Tak przygotowaną mieszaną ostrożnie napełniamy naszą wydrążoną bagietkę. Po wierzchu posypując jeszcze około 1 łyżką startego żółtego sera (posypujemy miejsce wydrążenia).

Bagietkę z farszem wkładamy na środkowy poziom do nagrzanego do 200 stopni piekarnika. Zapiekamy około 20 minut.

Podajemy z posiekanym szczypiorkiem.

 

Polecam Wam przyprawy (i inne produkty jak np. bakalie) Skworcu! Jakość i niska cena (nie płacimy za kolorowe opakowania). Używam ich już bardzo długo i zdecydowanie Wam je polecam 🙂

skworcu_logo

Smacznego

Print Friendly

2 comments

Dodaj komentarz


*