Dziś zapraszam Was na pyszne i szybkie w przygotowaniu babeczki na oleju kokosowym z wiśniową niespodzianką. Moje dzieci uwielbiają takie domowe słodkości, dlatego tak często je piekę. Chwila w kuchni, a potem już można się cieszyć pysznymi babeczkami. W takie dni jak dziś najczęściej zabieramy je ze sobą na space. Na świeżym powietrzu wśród zieleni smakują jeszcze lepiej 😉 Spróbujcie.
Większość składników do przygotowania babeczek znajdziecie w Sklep Zdrowia. Pamiętajcie! o rabacie, który możecie wykorzystać do końca czerwca 😀
Podając hasło: OKRUSZKI10 wszyscy moi czytelnicy otrzymają rabat 10% na cały asortyment w sklepie Sklep Zdrowia LUB podając hasło: OKRUSZKI DD – darmową dostawę od 99 zł Kody rabatowe ważne są w dniach 29.05.2017 – 30.06.2017. Promocje nie łączą się.
Składniki: (na 6-7 sztuk)
- 100 g mąki pszennej (można nabyć w Sklep Zdrowia)
- 50 g rozpuszczonego oleju kokosowego (można nabyć w Sklep Zdrowia)
- 75 gram cukru trzcinowego (można nabyć w Sklep Zdrowia)
- 1 łyżeczka proszku do pieczenia
- 1 większe jajko
- 75 ml mleka
- około 6-7 łyżeczek dżemu wiśniowego słodzonego fruktozą (można nabyć w Sklep Zdrowia)
Przygotowanie:
Rozpuszczamy olej kokosowy.
Do jednej miski wsypujemy suche składniki: mąkę, proszek do pieczenia, cukier trzcinowy. Mieszamy łyżką. W drugiej mieszamy mokre składniki: rozpuszczony olej, mleko i całe jajko. Łączymy obie miski, mieszamy tylko do połączenia składników.
Formę na muffinki wykładamy papilotkami. Następnie nakładamy około łyżki ciasta, potem łyżeczkę dżemu wiśniowego i ciasto.
Babeczki pieczemy na środkowym poziomie w nagrzanym do 190 stopni piekarniku przez około 20-25 minut. Stan upieczenia sprawdzamy patyczkiem.
Przed podaniem babeczki można oprószyć cukrem pudrem.
Smacznego
Pyszne i zdrowe babeczki 🙂
Dziękuję 😀
Wspaniałe babeczki 🙂
Dziękuję i polecam 😀
Zamieniłam mąkę pszenną na mąkę orkiszową i mleko normalne na roślinne i też wyszło. Polecam przepis