Tostowe babeczki z kabanosem i andaluzyjskim sosem

Tostowe babeczki z kabanosem i andaluzyjskim sosemTostowe babeczki z kabanosem i andaluzyjskim sosem, to szybki pomysł na sycące śniadanie lub kolację. Takie „babeczki” przygotowuje się bardzo łatwo. Możecie dodać do nich ulubione składniki. Ja tym razem zdecydowałam się na połączenie kabanosa i sosu andaluzyjskiego, który wygrałam w konkursie organizowanym przez Folwark. Spróbujcie.

Tostowe babeczki z kabanosem i andaluzyjskim sosem 2Tostowe babeczki z kabanosem i andaluzyjskim sosem

Tostowe babeczki z kabanosem i andaluzyjskim sosem
Write a review
Print
0 calories
0 g
0 g
0 g
0 g
0 g
0 g
0 g
0 g
0 g
0 g
Nutrition Facts
Serving Size
0g
Amount Per Serving
Calories 0
Calories from Fat 0
% Daily Value *
Total Fat 0g
0%
Saturated Fat 0g
0%
Trans Fat 0g
Polyunsaturated Fat 0g
Monounsaturated Fat 0g
Cholesterol 0mg
0%
Sodium 0mg
0%
Total Carbohydrates 0g
0%
Dietary Fiber 0g
0%
Sugars 0g
Protein 0g
Vitamin A
0%
Vitamin C
0%
Calcium
0%
Iron
0%
* Percent Daily Values are based on a 2,000 calorie diet. Your Daily Values may be higher or lower depending on your calorie needs.
Składniki
  1. (na 4 sztuki)
  2. 8 kromek chleba tostowego
  3. 2 kabanosy drobiowe
  4. 3 jajka klasy L
  5. sól i pieprz do smaku
  6. 2 łyżki śmietany 18%
  7. 4 łyżki startego żółtego sera
  8. szczypiorek
  9. sos andaluzyjski Folwark
Przygotowanie
  1. Z czterech kromek chleba tostowego odkrawamy skórki. Następnie każdą kromkę delikatnie wałkujemy lub ugniatamy ręką.
  2. Tak przygotowane kromki układamy w foremkach do babeczek. Po dwie kromki na foremkę. Kromki powinny na siebie nachodzić, tak aby wypełniały dno i boki foremki.
  3. Kabanosy kroimy w plasterki i wsypujemy na środek tostowej babeczki.
  4. W miseczce rozbełtujemy jajka. Dodajemy śmietanę, sól, pieprz i całość dokładnie mieszamy. Naszą masę ostrożnie wylewamy na tostowe wnętrz wypełnione kabanosem.
  5. Wierzch każdej babeczki posypujemy startym żółtym serem.
  6. Tak przygotowane babeczki wkładamy do piekarnika nagrzanego do 180 stopni (środkowy poziom). Pieczemy do ścięcia masy jajecznej.
  7. Po wyjęciu z piekarnika czekamy do lekkiego przestudzenia. Po czym delikatnie wyjmujemy tostowe babeczki. Każdą polewamy ulubionym sosem, np. andaluzyjskim i posypujemy posiekanym szczypiorkiem.
  8. Smacznego
beta
calories
0
fat
0g
protein
0g
carbs
0g
more
Słodkie okruszki Blog kulinarny i nie tylko https://www.slodkieokruszki.pl/
Print Friendly, PDF & Email

Dodaj komentarz