Szybki jagodowo-ryżowy pudding z karmelowymi orzechami

Szybki jagodowo-ryżowy pudding z karmelowymi orzechami (4)Szybki jagodowo-ryżowy pudding z karmelowymi orzechami (3)

Dziś polecam Wam szybki jagodowo-ryżowy pudding z karmelowymi orzechami. Idealny po długim dniu pełnym wyzwań. Pyszna chwila relaksu. Nie ma jak usiąść na balkonie i… delektować się takim puddingiem w lekkich promieniach słońca. Łyżeczka po łyżeczce… 😉 Pudding zwieńczyłam pysznymi włoskimi orzechami w karmelu. Polecam je jako dodatek do wielu dań lub od tak po prostu do pochrupania 🙂

DeliDeli logo

Gdzie możecie kupić orzechy włoskie w karmelu DeliDeli?

 

Składniki:

  • 1 szklanka mleka
  • około 10 łyżek płatków ryżowych
  • 2 łyżeczki cukru kokosowego
  • około 4 łyżek niskosłodzonej konfitury jagodowej
  • orzechy włoskie w karmelu DeliDeli

Przygotowanie:

Do garnuszka z grubszym dnem wlewamy mleko, zaczynamy podgrzewać i wsypujemy łyżkę po łyżce płatki ryżowe ciągle mieszając. Dosładzamy (u mnie niewielka ilość cukru kokosowego, można dodać więcej). Gdy pudding zgęstnieje zdejmujemy go z ognia. Na dno szerokiego pucharka wykładamy około 3 łyżki niskosłodzonej konfitury jagodowej, następnie nakładamy większość puddingu ryżowego, łyżkę konfitury i resztę puddingu. Na wierzch wykładamy lekko połamane w rękach włoskie orzechy w karmelu. Nadają smaku i chrupkości 🙂

Podajemy. Ja najbardziej lubię lekko ciepły pudding, ale można go również jeść na zimno.

Smacznego

 

Print Friendly

8 comments

Dodaj komentarz


*