Placuszki na jogurcie truskawkowym

Placuszki na jogurcie truskawkowym Proste i pyszne placki. Idealne na śniadanie, kolację, a nawet słodki obiad (wówczas polecam przygotować z większej porcji). Placuszki przygotowałam na truskawkowym jogurcie do picia z dodatkiem dojrzałego banan. Wyszły naprawdę pyszne i puszyste. Idealne dla dużych i małych domowników.

Tak przygotowane placuszki na jogurcie truskawkowym można podać same lub z ulubionymi dodatkami np. truskawkami pokrojonymi na kawałki, dżemem, miodem lub syropem klonowym. Spróbujcie, polecam.

Składniki:

Przygotowanie:

Banana obieramy i rozgniatamy widelcem. Wbijamy jajka, wstępnie mieszamy. Następnie dodajemy jogurt, mąkę, proszek do pieczenie i sodę. Dokładnie mieszamy składniki.

Na niewielkiej ilości oliwy z oliwek (skrapiam nią patelnię) smażymy placuszki (1 łyżka stołowa = 1 placuszek) z obu stron.

Tak przygotowane placki na jogurcie truskawkowym podajemy same lub z ulubionymi dodatkami np. truskawkami, miodem, syropem klonowym lub dżemem.

Smacznego

 

 

Print Friendly, PDF & Email

One comment

Dodaj komentarz