Owocowy pudding chia z musem malinowym

Owocowy pudding chia z musem malinowym (1)Uwielbiam lekkie owocowe desery. Dziś zapraszam Was na pyszny owocowy pudding chia z musem malinowym. Lekkość, smak i delikatność deseru zachwyca przy każdej łyżeczce. Do tego smaki doskonale się uzupełniają – delikatna słodycz puddingu o smaku jabłkowo-gruszkowym z lekko kwaskowatym malinowym musem. Nic tylko jeść 😉 Spróbujcie.

Owocowy pudding chia z musem malinowym (2)

Składniki: (na 2 porcje)

  • 3/4 szklanki soku 100% Jabłko-Gruszka Hortex
  • 4 płaskie łyżki nasion chia
  • 1/2 szklanki mrożonych malin
  • 1 mały banan
  • 2 łyżki jogurtu naturalnego
  • około 3 łyżki owoców liofilizowanych*
  • listki świeżej mięty

*u mnie mieszanka malin, truskawek, jeżyn, czarnej porzeczki i banana

Przygotowanie:

Do 3/4 wysokości szklanki nalewamy sok 100% Jabłko-Gruszka, dodajemy nasiona chia i całość dokładnie mieszamy. Następnie wkładamy szklankę do lodówki (najlepiej na całą noc, minimum na 2-3 godziny, aby nasz pudding dobrze zgęstniał).

Mrożone maliny delikatnie rozmrażamy (, ale nie całkiem). Przekładamy je do misy blendera, dodajemy 1 obranego banana i 2 łyżki jogurtu naturalnego, całość miksujemy na mus.

Owocowy pudding chia przekładamy do dwóch kokilek na wierch wykładamy malinowy mus. Górę deseru zdobimy rozgniecionymi w dłoniach owocami liofilizowanymi i listkami świeże mięty.

Podajemy od razu.

Smacznego

Mój dzień z Hortex

Print Friendly

6 comments

Dodaj komentarz


*