Uwielbiam lekkie owocowe desery. Dziś zapraszam Was na pyszny owocowy pudding chia z musem malinowym. Lekkość, smak i delikatność deseru zachwyca przy każdej łyżeczce. Do tego smaki doskonale się uzupełniają – delikatna słodycz puddingu o smaku jabłkowo-gruszkowym z lekko kwaskowatym malinowym musem. Nic tylko jeść 😉 Spróbujcie.
Składniki: (na 2 porcje)
- 3/4 szklanki soku 100% Jabłko-Gruszka Hortex
- 4 płaskie łyżki nasion chia
- 1/2 szklanki mrożonych malin
- 1 mały banan
- 2 łyżki jogurtu naturalnego
- około 3 łyżki owoców liofilizowanych*
- listki świeżej mięty
*u mnie mieszanka malin, truskawek, jeżyn, czarnej porzeczki i banana
Przygotowanie:
Do 3/4 wysokości szklanki nalewamy sok 100% Jabłko-Gruszka, dodajemy nasiona chia i całość dokładnie mieszamy. Następnie wkładamy szklankę do lodówki (najlepiej na całą noc, minimum na 2-3 godziny, aby nasz pudding dobrze zgęstniał).
Mrożone maliny delikatnie rozmrażamy (, ale nie całkiem). Przekładamy je do misy blendera, dodajemy 1 obranego banana i 2 łyżki jogurtu naturalnego, całość miksujemy na mus.
Owocowy pudding chia przekładamy do dwóch kokilek na wierch wykładamy malinowy mus. Górę deseru zdobimy rozgniecionymi w dłoniach owocami liofilizowanymi i listkami świeże mięty.
Podajemy od razu.
Mniam jakie pyszności 🙂
Dziękuję i polecam ☺
Fajny pomysł na wykorzystanie soku:)
Dziękuję ☺
Rewelacja i 3mam kciuki za wygraną w akcji!
Dziękuję 🙂