Muszelki z mieszanką warzyw w 18 ziołach Ojca Mateusza

Muszelki z mieszanką warzyw w 18 ziołach Ojca Mateusza (1)Dziś zapraszam Was na szybko propozycje obiadową. Muszelki z mieszanką warzyw w 18 ziołach Ojca Mateusza, to idealny pomysł na szybki bezmięsny obiad. Do tego połączenie małych makaronowych muszelek i warzyw (głównie zielonych)… czyż to nie wygląda pięknie 🙂 Aż kusi by wszystko szybko zjeść 😉 Obiad podaję z jogurtem – mieszam tuż przed jedzeniem. Spróbujcie. Miłego dnia moi drodzy.

Muszelki z mieszanką warzyw w 18 ziołach Ojca Mateusza (3) Muszelki z mieszanką warzyw w 18 ziołach Ojca Mateusza (2)

Składniki:

  • około 220 g mrożonych warzyw na patelnię – z przeważającą ilością brokułów
  • 3 garści makaronu muszelka z kurkumą EkoMak Makarony Babuni
  • około 2 łyżeczki 18 ziół Ojca Mateusza*
  • 1 łyżka posiekanego koperku
  • 2 pełne łyżki masła Ghee (masło klarowane)
  • do podania – 2 łyżki jogurtu naturalnego

*można nabyć w sklepie eSłoneczko

Przygotowanie:

Makaron gotujemy zgodnie z instrukcją na opakowaniu.

Na patelnię wsypujemy nasze mrożone warzywa, dodajemy 2 łyżki masła klarowanego i czubatą łyżeczkę 18 ziół Ojca Mateusza. Smażymy, co jakiś czas mieszając aż nasze warzywa będą miękkie. Następnie dodajemy ugotowany makaron, zmniejszamy gaz na minimalny, mieszamy całość. Posypujemy resztą ziół i koperkiem, mieszamy. Danie można zjeść oczywiście już w takiej postaci, ale ja polecam lub dodać 2 łyżki jogurtu naturalnego (wymieszać ze składnikami tuż przed jedzeniem).

Smacznego

Print Friendly

4 comments

Dodaj komentarz


*