Dziś zapraszam Was na szybko propozycje obiadową. Muszelki z mieszanką warzyw w 18 ziołach Ojca Mateusza, to idealny pomysł na szybki bezmięsny obiad. Do tego połączenie małych makaronowych muszelek i warzyw (głównie zielonych)… czyż to nie wygląda pięknie 🙂 Aż kusi by wszystko szybko zjeść 😉 Obiad podaję z jogurtem – mieszam tuż przed jedzeniem. Spróbujcie. Miłego dnia moi drodzy.
Składniki:
- około 220 g mrożonych warzyw na patelnię – z przeważającą ilością brokułów
- 3 garści makaronu muszelka z kurkumą EkoMak Makarony Babuni
- około 2 łyżeczki 18 ziół Ojca Mateusza*
- 1 łyżka posiekanego koperku
- 2 pełne łyżki masła Ghee (masło klarowane)
- do podania – 2 łyżki jogurtu naturalnego
*można nabyć w sklepie eSłoneczko
Przygotowanie:
Makaron gotujemy zgodnie z instrukcją na opakowaniu.
Na patelnię wsypujemy nasze mrożone warzywa, dodajemy 2 łyżki masła klarowanego i czubatą łyżeczkę 18 ziół Ojca Mateusza. Smażymy, co jakiś czas mieszając aż nasze warzywa będą miękkie. Następnie dodajemy ugotowany makaron, zmniejszamy gaz na minimalny, mieszamy całość. Posypujemy resztą ziół i koperkiem, mieszamy. Danie można zjeść oczywiście już w takiej postaci, ale ja polecam lub dodać 2 łyżki jogurtu naturalnego (wymieszać ze składnikami tuż przed jedzeniem).
Smacznego
Pysznie wygląda 🙂
Dziękuję 😀 i polecam 🙂
Uwielbiam takie patelnie pełne warzywnej dobroci obiadowej 😉 Dzięki za wspólny, Błyskawiczny Piątek!
Ja również dziękuję 😀