Letnia kawa z sorbetem truskawkowym i pastą daktylową

Letnia kawa z sorbetem truskawkowym i pastą daktylową. Uff jak gorąco… Ale kawa musi być 😉 Dziś w wersji na zimno z sorbetem truskawkowym i pastą daktylową z orzechem laskowym. Całość wyszła przepyszna i … miałam nie jako dwa w jednym – kawę na przebudzenie i pyszny letni deser. Miłego dnia moi drodzy. P.s. Jakie u Was temperatury? Jak spędzacie ten upalny dzień?

Składniki:

Przygotowanie:

Pastę daktylową podgrzewamy, aby była bardziej płynna.

Zaparzamy filiżankę ulubionej kawy, studzimy. Dodajemy rozpuszczoną łyżeczkę pasty daktylowej i mieszamy całość.

Na dno pucharka wykładamy nasz sorbet truskawkowy, nakładamy 1 pełną łyżkę pasty. Dolewamy powoli naszą kawę i całość uzupełniamy zimnym mlekiem. Podajemy.

Smacznego


Orzeźwiające desery, koktajle i napoje

Print Friendly, PDF & Email

One comment

  1. Karolina says:

    Daktyle do kawy już używałam, lecz trochę w innej formie, zamiast cukru po prostu. Pestkowce te są bardzo zdrowe. Co do przepisu, kawa tak przygotowana to szybki sposób na letnie pobudzenie i orzeźwienie 🙂 W dodatku jest pyszna!

Dodaj komentarz

*