Śniadaniowa owsianka i łyk waniliowej herbaty Lubicie owsianki? Z doświadczenia wiem, że jedni je uwielbiają inni za nimi (delikatnie mówiąc) nie przepadają. Osobiście należę do tych pierwszych osób. Placki, placuszki i owsianki, to u mnie ulubione śniadania. Ku mojej radości również moje dzieci lubią owsiankę. No dobrze… córeczka mniej, ale synek wprost przepada. Dziś zapraszam Was na pyszną śniadaniową owsiankę z liofilizowanymi owocami, bananem i porcją jagodowego dżemu. A do owsianki obowiązkowo aromatyczna herbata Pure Leaf BLACK VANILLA MILIMA Uwielbiam ją! I szczerze Wam polecam.
Składniki:
- około 2/3 szklanki płatków owsianych
- 500 ml wody lub mleka
- cukier do smaku – u mnie najczęściej 1-2 łyżki kokosowego
- 2 pełne łyżki rozdrobnionych owoców liofilizowanych (wrzuciłam wcześniej do blendera)
- plasterki banana
- porcja niskosłodzonego jagodowego dżemu
Przygotowanie:
Wodę lub mleko zagotowuję, dodaję płatki owsiane i rozdrobnione liofilizowane owoce. Dosładzam do smaku i gotuję do zgęstnienia owsianki. Podaję z plasterkami banana i porcją dżemu.
Smacznego