Od dziecka uwielbiam ryby i pasty kanapkowe. Dziś zapraszam Was na połączenie obydwu smaków. Rybna kremowa pasta kanapkowa z prażoną cebulką, to doskonałe urozmaicenie codziennych kanapek. Jak w przypadku większości past przygotowuje się ją bardzo szybko i prosto. Dodatek prażonej cebulki nadał jej ciekawej struktury i smaku. Pyszna 🙂 Naprawdę warto spróbować.
Składniki:
- 1 puszka makreli w sosie pomidorowym 300 g
- 3 łyżki prażonej cebuli (u mnie Fanex)
- serek śmietankowy mielony 250 g
- pieprz do smaku
Przygotowanie:
Do miski przekładamy całą rybę wraz z sosem pomidorowym, rozdrabniamy widelcem. Dodajemy serek śmietankowy mielony i całość dokładnie mieszamy do uzyskania kremowej konsystencji. Na koniec dodajemy 3 łyżki prażonej cebuli (ja wcześniej ją bardziej rozdrabniam wkładając do woreczka i lekko gniotąc), doprawiamy pieprzem do smaku i mieszamy. Próbujemy, opcjonalnie doprawiamy bardziej.
Podajemy z ulubionym pieczywem.
Smacznego
lubię takie pasty:)
😀
Pyszna! Pasta rybna to wspaniały pomysł na pyszny posiłek 🙂
Pozdrawiam weekendowo 🙂
Dziękuję i również pozdrawiam
Uwielbiam takie pyszne pasty 🙂
U mnie znikają w mgnieniu oka 😉