Pudding chia z granolą i przecierem owocowym

Pudding chia z granolą i przecierem owocowym

Dziś mam dla Was pomysł na pyszne, lekkie drugie śniadanie. Ja uwielbiam to połączenie. Lekki jogurtowy pudding chia, chrupiąca granola i dużo owocowego przecieru. Polecam i Wam.

Pudding chia na drugie śniadanie

Składniki:

  • 150 g gęstego jogurtu naturalnego
  • 1,5 łyżki nasion chia
  • ulubiona granola – u mnie z żurawiną
  • ulubiony przecier owocowy – ja dziś wybrałam brzoskwiniowy
  • listki mięty do dekoracji

Przygotowanie:

Do kubeczka przekładamy cały jogurt, dodajemy nasiona chia, mieszamy i wstawiamy do lodówki na minimum 2 godziny. Uwaga! Jeśli chcecie możecie dosłodzić wcześniej jogurt np. miodem.

Na dno szklaneczki/pucharka wsypujemy granolę, wykładamy nasz pudding chia.

Następnie nakładamy nasz przecier owocowy. Całość posypujemy granulą i dekorujemy miętą.

Gotowe 🙂 Smacznego

Print Friendly, PDF & Email

Dodaj komentarz