Pudding chia z granolą i przecierem owocowym
Dziś mam dla Was pomysł na pyszne, lekkie drugie śniadanie. Ja uwielbiam to połączenie. Lekki jogurtowy pudding chia, chrupiąca granola i dużo owocowego przecieru. Polecam i Wam.
Pudding chia na drugie śniadanie
Składniki:
- 150 g gęstego jogurtu naturalnego
- 1,5 łyżki nasion chia
- ulubiona granola – u mnie z żurawiną
- ulubiony przecier owocowy – ja dziś wybrałam brzoskwiniowy
- listki mięty do dekoracji
Przygotowanie:
Do kubeczka przekładamy cały jogurt, dodajemy nasiona chia, mieszamy i wstawiamy do lodówki na minimum 2 godziny. Uwaga! Jeśli chcecie możecie dosłodzić wcześniej jogurt np. miodem.
Na dno szklaneczki/pucharka wsypujemy granolę, wykładamy nasz pudding chia.
Następnie nakładamy nasz przecier owocowy. Całość posypujemy granulą i dekorujemy miętą.
Gotowe 🙂 Smacznego