Dziś zapraszam Was na szybki, pyszny piernikowy krem z świąteczną porzeczką. Prosty w przygotowaniu, idealny na deser. Smakuje świętami 😉 Spróbujcie i Wy.
Jeśli lubicie nowe, dotychczas mało znane na polskim rynku produkty, zaskakujące ciekawymi smakami i aromatami, to zachęcam Was do zapoznania się z całą ofertą Delphini
Składniki:
- 3 czubate łyżki mascarpone
- 2 łyżki śmietanki 30%
- 1 łyżka cukru pudru
- 1 łyżka ciemnego kakao
- szczypta przyprawy do piernika (bez mąki)
- 1 łyżka soku z pomarańczy
- kilka małych kruchych ciasteczek
- kilka łyżeczek Porzeczki świątecznej Berry me! do nabycia w Delphini
Przygotowanie:
W miseczce mieszamy ser mascarpone, ze śmietanką, cukrem pudrem, przyprawą do piernika, sokiem z pomarańczy i kakao – do uzyskania gładkiego kremu.
Do słoiczka lub szklaneczki kruszymy ciasteczka, następnie nakładamy nasz krem. Całość schładzamy w lodówce przez kilka minut. Wyciągamy z lodówki, nakładamy kilka łyżeczek porzeczki świątecznej i podajemy. Całość można delikatnie ozdobić malutkimi listkami mięty.
Smacznego