Pieczona twarogowa owsianka z owocami

Pieczona twarogowa owsianka z owocami

Jakie jest wasze ulubione śniadanie? Ja kocham placki, placuszki i owsianki. Dziś przychodzę do Was z przepisem na pyszną pieczoną owsiankę z twarogiem. Pieczona twarogowa owsianka z owocami to idealne śniadanie na chłodne jesienne dni. Ciepła, sycąca i naprawdę pyszna. Konsystencją przypomina ciasto. Śmiało możecie ją pokroić na kawałki i zabrać ze sobą np. do pracy. Koniecznie spróbujcie.

Pieczona owsianka – zdrowy początek dnia

Pieczona owsianka to pyszny, sycący i zdrowy początek dnia. Moją przygotowałam z owocami i dodatkiem pysznego kremu orzechowo-kakaowego BioLife. Ale to baza, którą śmiało możecie wzbogacać np. o inne świeże owoce, orzechy, suszone owoce itd. Każdego dnia owsianka może być inna. Ważne by wybierać dobre jakościowo składniki. Po dobre i zdrowe produkty warto zajrzeć do sklepu BioLife. Znajdziecie tam nie tylko wspomniany wcześniej pyszny krem orzechowo-kakaowy. Firma ma bogaty asortyment. BioLife oferuje zdrową i ekologiczną żywność najwyższej jakości. Płatki owsiane, mąki, kasze, ryże, produkty słodzące, suszone owoce i warzywa, pestki, nasiona, orzechy, przyprawy, a nawet dania wegańskie. Ja polecam m.in. pyszny krem orzechowo-kakaowy (można go wyjadać dosłownie ze słoiczka) i syrop z agawy. Uwielbiam te dwa produkty. Są idealne do budyniu owsianego, placków, naleśników, a nawet zdrowszych ciast. A do chrupania orzechy i chipsy bananowe. I oczywiście dobrej jakości daktyle (idealne do moich ulubionych daktylowych kulek mocy).

Pełną ofertę BioLife znajdziecie tutaj:

Pieczona twarogowa owsianka – przepis

Składniki:

Przygotowanie:

Piekarnik rozgrzewamy do 180 stopni.

Do miski przekładamy cały twaróg, rozdrabniamy go widelcem.

Dodajemy syrop z agawy, jogurt, krem orzechowo-kakaowy i płatki owsiane. Wbijamy 2 jajka. Dokładnie mieszamy składniki.

Masę wykładamy do naczynia żaroodpornego. Na wierzch wykładamy owoce lekko wciskając je w masę.

Twarogową owsiankę wkładamy do nagrzanego piekarnika. Owsiankę pieczemy około 30 minut.

Owsiankę można zjadać łyżeczką bezpośrednio z naczynia lub wyjąć i pokroić na kawałki.

Smacznego

Print Friendly, PDF & Email

6 comments

Dodaj komentarz