Pieczona twarogowa owsianka z owocami
Jakie jest wasze ulubione śniadanie? Ja kocham placki, placuszki i owsianki. Dziś przychodzę do Was z przepisem na pyszną pieczoną owsiankę z twarogiem. Pieczona twarogowa owsianka z owocami to idealne śniadanie na chłodne jesienne dni. Ciepła, sycąca i naprawdę pyszna. Konsystencją przypomina ciasto. Śmiało możecie ją pokroić na kawałki i zabrać ze sobą np. do pracy. Koniecznie spróbujcie.
Pieczona owsianka – zdrowy początek dnia
Pieczona owsianka to pyszny, sycący i zdrowy początek dnia. Moją przygotowałam z owocami i dodatkiem pysznego kremu orzechowo-kakaowego BioLife. Ale to baza, którą śmiało możecie wzbogacać np. o inne świeże owoce, orzechy, suszone owoce itd. Każdego dnia owsianka może być inna. Ważne by wybierać dobre jakościowo składniki. Po dobre i zdrowe produkty warto zajrzeć do sklepu BioLife. Znajdziecie tam nie tylko wspomniany wcześniej pyszny krem orzechowo-kakaowy. Firma ma bogaty asortyment. BioLife oferuje zdrową i ekologiczną żywność najwyższej jakości. Płatki owsiane, mąki, kasze, ryże, produkty słodzące, suszone owoce i warzywa, pestki, nasiona, orzechy, przyprawy, a nawet dania wegańskie. Ja polecam m.in. pyszny krem orzechowo-kakaowy (można go wyjadać dosłownie ze słoiczka) i syrop z agawy. Uwielbiam te dwa produkty. Są idealne do budyniu owsianego, placków, naleśników, a nawet zdrowszych ciast. A do chrupania orzechy i chipsy bananowe. I oczywiście dobrej jakości daktyle (idealne do moich ulubionych daktylowych kulek mocy).
Pełną ofertę BioLife znajdziecie tutaj:
Pieczona twarogowa owsianka – przepis
Składniki:
- 1 szklanka BIO płatków owsianych BioLife
- 2 jajka M
- 4 łyżki naturalnego jogurtu
- 2 łyżki BIO syropu z agawy BioLife
- 1 łyżka kremu orzechowo-kakaowego BioLife
- 250 g chudego twarogu
- ulubione owoce, u mnie 10 wiśni z syropu
Przygotowanie:
Piekarnik rozgrzewamy do 180 stopni.
Do miski przekładamy cały twaróg, rozdrabniamy go widelcem.
Dodajemy syrop z agawy, jogurt, krem orzechowo-kakaowy i płatki owsiane. Wbijamy 2 jajka. Dokładnie mieszamy składniki.
Masę wykładamy do naczynia żaroodpornego. Na wierzch wykładamy owoce lekko wciskając je w masę.
Twarogową owsiankę wkładamy do nagrzanego piekarnika. Owsiankę pieczemy około 30 minut.
Owsiankę można zjadać łyżeczką bezpośrednio z naczynia lub wyjąć i pokroić na kawałki.
Smacznego
Rewelacyjny pomysł na śniadanie
Dziękuję i polecam 🙂
Takiej owsianki jeszcze nie jadłam
Polecam 🙂 Jest naprawdę pyszna 🙂
Jak zawsze znajdę tu jaką fajną inspirację Proszę o więcej takich śniadaniowych pomtysłów bo tych zawsze mi brakuje
Postaram się dodawać więcej takich śniadaniowych inspiracji 🙂
Też uwielbiam owsiankę na śniadanie. Ten przepis jest genialny, nie wpadłabym na takie połączenie składników. Pewnie smakuje wyśmienicie! Dziękuję za przepis, na pewno wypróbuję 🙂
Polecam 🙂